Det nuværende byråd virker sammenspist og lukket, og det er ikke klart, hvad de enkelte partier står for. Vi ønsker demokratiet i centrum med fuldstændig åbenhed og transparens. Lukkethed opstår, når den politiske ledelse er magtfuldkommen og tror den kan gå på vandet. Bjerregaard sagen vidner om en borgmester, der har tildelt sig selv en magt i strid med reglerne.

Et sundt og vedkommende demokrati kan i vores optik ikke leve med et byråd, hvor alt handles af i lukkede rum, vi mener at demokratiet skal frem i lyset. Vi ser gerne at Fredericias borgere får adgang til foretræde i fagudvalgene således de selv kan tale deres sag. Ligeledes ønsker SF en genindførelse spørgetiden i Byrådet, da borgerinddragelsen ikke alene skal baseres på konsulentstyrede events og aktiviteter. Et andet tiltag som kan give transparens i den politiske proces er, hvis der skabes mulighed for livestreaming fra de udvalgsmøder, hvor der ikke er lovmæssige krav om tavshedspligt i sagsbehandlingen. 

Der har i indeværende byrådsperiode været flere tilfælde, hvor sager har været høring med meget korte høringsfrister, hvilket kan sætte spørgsmålstegn ved viljen til borgerindragelse. SF mener klart at høringsfrister skal være på minimum 4 uger, når Byrådet fremlægger budgetter, planer og politikker.

SF vil arbejde for at borgerne i Fredericia skal inddrages i udformningen af en stærk og bæredygtig vision for Fredericias fremtid, – en vision som tager sit udgangspunkt i de borgere som pt. er bosiddende i Fredericia og de behov som de måtte have for uddannelse, beskæftigelse, familie og fritidsliv.

Der skal forandring til!

På vegne af SF Fredericia

Sune Nørgaard Jakobsen

Spidskandidat

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Magnussen
Brian Magnussen
1 måned siden

Det har undret mig at Bjerregård har taget spadestik, holdt taler og været i arrangementer jeg aldrig har kendt til. Det er bare noget pludseligt opstået, Kort artikel pressefoto og slut, Det er som en planlægning møde forhandling og udførelse overstået på to timer. Mobiloverførelse til bank og videre i teksten.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
1 måned siden

Men jeg har tiltro til demokratiet, Det kunne da aldrig falde mig ind at der kunne være nogen korruption i det. Jeg tror heller ikke at pressen kan finde noget uldent, hermed så en opfordring til at prøve at finde noget uldent.

K-J
K-J
1 måned siden

Hvorfor har du ikke en email borgerne kan skrive til Hr. Sune ?

Nogle vil måske sige, at SF Fredericia’s hjemmeside måske burde opdateres ??

Samarbejde = Sammenspist ? eller risikoen for at det kan blive det ?

Samarbejde = symbolpolitik, du får lidt og jeg får lidt, men den rigtige løsning for borgerne bliver ikke taget.

Samarbejde = mere politikernes CV end for borgernes ved og vel ??

Tag dit eget område Sune, du påpeger nogle ting, som er helt rigtige, MEN lad os tage ledigheden f.eks., det har sejlet de sidste 25-30 år i Fredericia, hvorfor ? fordi man har ført symbol politik på området, og hvor man gav lidt og lavede lidt om, og købte sig et par år med et par skåltaler, men problemerne voksede og voksede. Vi har haft det længste opsving fra 2012-2013 til corona, i samme periode sejlede beskæftigelses- og socialpolitikken i Fredericia, og de “6000” ledige mv. fik intet ud af opsvinget, hvorfor ?, bl.a. fordi jane/marianne og Cecilie ikke havde/har hjertet det rigtige sted, de turde/tør ikke at sætte fokus på tingene ved at undlade at stemme for budgetforlig mv. Det er svært at stemme for et budgetforlig og gå ud og kritisere sig selv, for de budgetforlig har jo været utilstrækkelige set over mange mange år, hvis problemerne skulle/skal løses, det kommer til at koste penge i starten

Du burde måske google “Hjørring modellen”, og sætte dig ind i den ?

de “6000” i Fredericia er blevet fejet ind under gulvtæppet, dem du siger du vil tale for !