JV kan fortælle, at retten i Kolding i 2020 fik otte procent flere sager end året før, og derfor er ventetiden blevet længere. Et lignende problem gør sig gældende ved retten i Esbjerg.

– Det er ganske uacceptabelt for ofrene, at de skal vente med at få sat punktum for en oplevelse. Samtidig ved vi, at hvis sagerne bliver for gamle, så risikerer vidner ikke at kunne huske hændelsen, ligesom risikoen for at straffen sættes ned, stiger, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF.

Justitsminister Nick Hækkerup er ikke afvisende overfor, at der skal tildeles flere ressourcer til domstolene. Men Karina Lorentzen påpeger, at der ikke sker noget på den front.

– Dette er en kendt problemstilling, og i SF ønskede vi allerede at løse den sammen med politiforliget i december, men uden held. For når du giver flere penge til politi, så får det konsekvenser for domstole og kriminalforsorg i form af flere sager og indsatte. Jeg savner reel vilje til at tage fat og at der bliver sat handling bag ordene fra justitsministeren, for hvis vi fortsætter den nuværende kurs, får det store konsekvenser for ofrene.

Karina Lorentzen vil nu afsøge svar på, hvornår justitsministeren konkret vil sætte ind med flere penge til domstolene.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
15:18 - 30. marts 2021 15:18

Et stort problem er åbenbart, at dem der skal møde i retten bare ikke møder op, bliver syge, gider ikke eller deres advokater så bliver syge….så der skal der strammes voldsomt op, skal man møde i retten så møder man op og i tilfælde af at man er mistænksom på at nogen vil udeblive, så i arresten med dem indtil retten er sat….samme når politiet sendes ud for at anholde en, så banker man på, der lukkes ikke op og politiet kører igen…det virkede før 60’erne, det er nye tider, et andet klientel nu, lukkes der ikke op så lukker politiet døren op ved magt. Al den manglende fremmøde spilder rettens tid i stor stil og vores skattepenge, få styr på det….og så lige den sidste ting, når lille Jacob kommer i retten og har lavet mere kriminalitet siden sidst (overraskende nok…) så udskyder man lige sagen et halvt års tid, så man kan behandle de sager på en gang og til den tid har lille Jacob selvfølgelig lavet mere kriminalitet og så udskydes det igen…stop det cirkus, er der en sag så få stodderen dømt, dukker der mere op så døm ham for det og giv ham en tillægsstraf…det andet er super dårligt for retssikkerheden og ikke mindst vores retsbevidsthed…er Jacob rigtig smart kan han holde showet kørende så længe, at han får rabat fordi sagerne er så gamle..så flere penge løser ikke problemet, der skal ændres på systemet.