SF’s retsordfører Karina Lorentzen glæder sig over opstramningerne i forhold til at sælge lattergas, som i stor stil er blevet misbrugt af unge.

I 2018 fandt en mand mere end 100 lattergaspatroner i en busk i Kolding. Formålet var formentligt salg til misbrug, og i sommeren 2019 blev der rapporteret om problemer med unge, der bl.a. brugte lattergas ved byens skaterbane. Begge eksempler er en del af en landsdækkende trend, hvor vi har set tomme lattergaspatroner flyde i skolegårde og på legepladser, hvor især unge har misbrugt dem til at blive beruset.

Men nu strammer vi garnet om salget af patronerne, så den farlige leg bremses. SF har nemlig landet en aftale i Folketinget sammen med andre partier, som lægger en mængdebegrænsning og en aldersgrænse på produktet, så unge under 18 år ikke kan købe patronerne. Samtidig lukkes der for salget i fx kiosker, hvor der også sælges alkohol. 

– Det er foruroligende, at lattergas beregnet på at sprøjte flødeskum på lagkager bliver misbrugt. Når en ud af syv unge over 18 år har misbrugt dem, så er vi nødt til at handle. Misbruget kan nemlig være farligt – det kan både medføre døden og alvorlige mén som nerveskader, og derfor er jeg glad for, at det bliver sværere at få fat i fremover, siger retsordfører for SF, Karina Lorentzen.

I SF har man længe kæmpet for at få lukket udsalgssteder ved diskotekerne.

https://lecture.dk/event/michael-teschl-6-2-2020/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her