Af retsordfører for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Vores løsladelser fungerer ikke som de skal. Den anden dag i TV2 kunne man følge Jesper, der efter sin løsladelse havde gode intentioner om at få et hjem og fast arbejde. Han mødte op både i Næstved og Albertslund kommune for at få en engangsydelse og hjælp til at komme i gang. Men de afviste ham, og uden noget hjem eller en klink på lommen, røg han hurtigt tilbage til heroinen og småkriminaliteten.

Det er hjerteskærende, fordi jeg ved at historien kunne have været anderledes. Fængslerne bruger mange kræfter på at afvænne de indsatte, og i Jespers tilfælde var han godt på vej mod et liv væk fra gaden. Men den kommunale indsats svigtede ham, ligesom den svigter mange løsladte borgere som ham. Kommunen vil først hjælpe dem, når de har en bolig og en printer, de kan printe udfyldningsskemaer på. To ting som man ikke har, når man lige er løsladt.

Det må da kunne lade sig gøre at lave en bedre god løsladelse, så mennesker som Jesper kan få deres liv tilbage på ret kurs. Når man henvender sig, uanset hvilken kommune det drejer sig om, burde kommunen ikke skubbe ansvaret fra sig. Ja, løsladelsesdagen er kendt lang tid i forvejen, så kommunen burde da have en plan for, hvad der skal ske efter løsladelsen. Vi skal stille mere håndfaste krav til den hjælp de løsladte bliver mødt af i kommunen. Ellers er jeg bange for, at vi bliver ved med at spildte tid, penge og menneskeliv, når vi løslader folk fra fængslerne. Og så undgår vi ikke det næste offer.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer