Fire SF-kandidater var i weekenden på skraldetur for at samle affald i Vester Nebel, og de var chokerede over mængden af affald langs vejene:

– Vi syntes, det var ret ulækkert, og vil talte derfor om, at vi kunne bruge den kommende kommunalvalgkamp til noget positivt ved at inviterede alle kommunens partier til en konkurrence om at samle mest affald på Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamlingsdag i april. Så det har vi gjort, siger spidskandidat Karina Lorentzen for SF i Kolding.

Det er SF-kandidaterne Karina Lorentzen, Hans Holmer, Villy Juknelis og Mette Løve Voss, der står bag initiativet, som de kalder ”Den Store Skraldedyst.” Tanken er at det hold, der samler mest affald, kåres som vindere. Og her gælder snyd, fedt, flid og billige kneb som mobilisering af borgere, ungdomsorganisationer og indsættelse af trailer.

– Tanken er, at vi bruger dagen i et område udenfor Kolding hver især. Vi håber, at mange partier vil være med, da de fleste af dem jo er optaget af at holde landet rent i en eller anden udstrækning. Og så tænker jeg, at det er en god social aktivitet forud for valgkampen, der nok skal blive smudsig, forklarer Hans Holmer, ligeledes spidskandidat med et glimt i øjet.

Det er søndag den anden april kl. 10-13, at der skal samles skrald i ”Den store skraldedyst.”