I Jordrup har et par venstrepolitikere lavet deres egen skraldestation, så borgerne kan aflevere affald, de finder i vejkanten. Det bakker SF Kolding op i en grad, så fire af deres byrådskandidater vil være at finde med rumpen i vejret i færd med at rense grøftekanter i løbet af weekenden. Og affaldet – ja, det har de naturligvis tænkt sig at aflevere i Jordrup i den nye grøfteskrald-station.

– Vi går ind for at passe på naturen, og vi synes klart, at affald skal sorteres – og det, der kan genanvendes, skal det. Vi synes ikke at alle de venstrefolk, der render og samler skrald og renser byskilte, skal gøre det alene. De skal have en hjælpende hånd til deres glimrende initiativ, fortæller Karina Lorentzen og Hans Holmer, begge kandidater.

-Skulle vi på skraldeturen møde at beskidt vejskilt, så har vi naturligvis også en vaskeklud af de rigtige , miljørigtige uden mikroplast med, så vi kan vaske skiltet rent, forklarer de to, der henviser til, at Venstre i december vaskede byskilte rundt omkring i kommunen.

Det er en grøftekant ved Vester Nebel, der lørdag formiddag får turen – og deltagerne er Karina Lorentzen, Hans Holmer, Mette Löwe Voss og Villy Juknelis. De er at finde på Ågardvejvej mellem kl. 8.30 og 10.30.

Se mere om Venstres initiativ:  http://www.tvsyd.dk/artikel/politikere-aabner-genbrugsstation-groefteskrald