113 millioner. Så meget har omprioriteringsbidraget kostet uddannelserne i Fredericia, hvor der ud over ungdomsuddannelser også er erhvervsuddannelser og uddannelser til SOSU- og pædagogisk  assistent.

Men nu vil SF rette op på besparelserne på alle uddannelser i hele landet. Efter flere år med besparelsestyranni på uddannelsesområdet vil partiet nemlig investere i uddannelse, tilføre penge og sætte gang i en reel genopretningsplan for området. Forslaget afsløres på partiets sommergruppemøde i dag.

“Et af de steder, hvor besparelserne har ramt er IBC og EUC i Fredericia. Jeg har besøgt begge steder, og fx på IBC kunne der have været ti lærere mere ansat og meget mere psykologisk rådgivning og bistand til udfaldstruede unge, hvis ikke omprioriteringsbidraget havde eksisteret. Det har stor betydning for Fredericia, at de unge får en ordentlig uddannelse, og IBC er blot et af de steder, som er stærkt påvirket af den tidligere Regerings nedskæringer. Det vil SFs genopretningsplan kunne råde bod på”, forklarer Karina Lorentzen, lokalt folketingsmedlem for SF.

Undersøgelser viser, at det er afgørende for vækst og udvikling, at unge kan uddanne sig lokalt. De studerende bliver nemlig i høj grad boende, der hvor de uddanner sig. Derfor er investeringer i uddannelse både en investering i de unge, mens også i lokal vækst og udvikling.

Genopretningsplanen og investeringerne i uddannelsesområdet vil samtidig skabe grundlag for de næste års lovede investeringer i velfærdsområdet, hvor der blandt andet bliver behov for at ansætte flere pædagoger, lærere og sygeplejersker.

Karina Lorentzen, lokalt folketingsmedlem for SF siger:

“I fremtiden kommer vi til at mangle så mange unge SOSU-assistenter og pædagogiske assistenter, når vi skal have indfaset minimumsnormeringerne i vores daginstitutioner. Derfor skal genopretningsplanen og investeringerne komme alle uddannelser til gode. Det vil skabe grundlag for bosætning og for arbejdspladser i både den private og den offentlige sektor.”

Link til viden:

https://dm.dk/nyheder/2019/lokale-konsekvenser-af-besparelser-paa-uddannelse
http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her