Karsten Hønge ønsker at blive på tinge. Det står fast efter, at han i går havde afholdt møde med SFs ledelse. I stedet bliver det den 21-årige Kira Marie Peter-Hansen, der drager til Bruxelles. Hønges beslutning er “træls”, siger lokalformand Per Laursen.

Karsten Hønge er både en kontroversiel og populær politiker, der for alvor blev kendt som vikaren fra helvede, da han i januar 2014 kom i Folketinget igen som stedfortræder for den sygemeldte Anne Baastrup, og i den forbindelse gjorde sig bemærket med stærkt kritiske udtalelser om salget af DONG til Goldman Sachs. Men nu tilbage til den aktuelle sag. Karsten Hønge vil ikke i Europa Parlamentet, til trods for, at han fik 19.687 personlige stemmer, godt 4000 stemmer mere end Kira Marie Peter-Hansen. Det vækker ikke begejstring hos den lokale partiformand.

“Det er faktisk brandærgerligt. Det er en dårlig sag. Jeg havde gerne set, at han havde taget turen til Bruxelles. Han er en dygtig politiker og havde været et godt aktiv for os dernede,” siger Per Laursen, der understreger, at det er hans egen holdning, og sagen ikke har været drøftet i SFs lokale bestyrelse.

Kan du forstå, at de godt 20.000 mennesker, der har stemt på ham, kan være skuffet?

“Ja, det kan jeg. Jeg kan dog også forstå, at han har ønsket at kæmpe for at bevare vores ene mandat dernede, og dermed støtte Margrete Auken. Han ville være hjælperytteren, men med en placering som nummer to på listen var der jo en reel chance for valg, og i øvrigt også med Margrethes 74 år, kunne det være, at hun ikke står perioden ud, helbredet kan jo svigte, selvom hun ser stærk ud nu – og så ville han jo være førstesuppleant. Han skulle nok have været længere nede på vores liste,” siger Per Laursen og fortsætter:

“Men når alt er sagt, så er jeg glad for, at det bliver Kira Marie. Hun er virkelig dygtigt. Vi har selv haft besøg af hende til vores generalforsamling, og her har befolkningen noget at glæde sig til. Det bliver godt, at hun skal ned og bide skeer med de store i Bruxelles.”

Tror du det får konsekvenser for SF til Folketingsvalget?

“Det håber jeg ikke. Jeg tror, at fokus vil være på sagen de kommende dage, men så skal vi debattere politik igen. Jeg tror ikke, at vælgerne straffer os, men det bliver spændende at se, hvad der sker i Fyns Storkreds, og hvad der sker med Hønge, men jeg tror, at folk ser ud over sagen og kommer videre,” slutter Per Laursen til Fredericia AVISEN.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?