Forside Debat SF: Flere pædagoger – færre skattelettelser

SF: Flere pædagoger – færre skattelettelser

DEL

Af spidskandidat for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Hver dag er vi forældre, som tager på arbejde og afleverer vores børn til pædagoger i institutioner og SFO. Vi har brug for tryghed om, at når vi ikke kan være tilstede, så er der andre voksne, der har tid til trøste, pudse næser og snakke.

Men mange forældre har nået grænsen for, hvad de vil byde deres børn i daginstitutionerne. De er på gaden 6. april for at kæmpe for bedre normeringer – flere pædagoger – til deres børn. I SF støtter vi forældrenes krav, og vi er enige i BUPLs mål om, at der skal være mindst en voksen til tre vuggestuebørn og seks børnehavebørn.   

Selvom mange institutioner ser ud til at ligge tæt på denne normering, snyder tallene. Vikartimer for syge pædagoger og administrativt personale tæller med, og derfor ligger mange kommuner i realiteten et godt stykke under.  I 2017 viste en medlemsundersøgelse fra pædagogernes fagforening BUPL, at tre ud af fire pædagoger i løbet af dagen oplever at alene med i gennemsnit 17 børn.

Vi står overfor et valg. Valget mellem flere pædagoger i vores daginstitutioner eller skattelettelser primært til de rigeste. Regeringen har de seneste år valgt sidstnævnte. Vores børn oplever historisk dårlige normeringer og vores børnehaver og vuggestuer mangler ca. 4800 pædagoger, til at tage sig af vores børn. Der skal handles nu, hvis vores institutioner ikke bare skal udvikle sig til et opbevaringstilbud.

Karina Lorentzen

Byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune

Social- og Sundhedsudvalgsformand i Kolding Kommune

Folketingskandidat for SF

https://trinity.dk/event/asparges-hvidvinsaften-2019/
Kom og nyd en skøn wine dinner i magiske rammer. Klik her.
DEL