Dansk Folkeparti står bag en succes.

Engang for længe siden talte socialdemokraterne om en mand ved navn Arne. Arne skulle sikres – sikres i form af en pensionsordning.

Hvor Arne er henne i dag, det ved jeg ikke, men sikkert på efterløn.

Heldigvis var det for Dansk Folkeparti, og den daværende borgerlige regering, magtpåliggende, at sætte handling bag ønsket om reelt at gøre noget for de nedslidte, og den nye seniorpensionsordning var en realitet i maj 2019.

Ordningen, der har til formål at tage hånd om nedslidte med under 6 år tilbage på arbejdsmarkedet, trådte i kraft 1. januar 2020 og er allerede populær i kommunerne, hvor 1700 indtil nu er godkendt til ordningen imens 70 har fået et foreløbigt afslag.

I Fredericia har 11 personer allerede fået bevilliget den nye seniorpensionsordning.

Der lægges vægt på at den enkelte ansøger kan dokumentere deres nedslidning. Den enkelte læge skal således dokumentere, at der tale om reel nedslidning og at du ikke tage et arbejde der overstiger 15 timer om ugen. Der er således tale om en mere enkel lovgivning i forlod til den almindelige førtidspension. Dertil kommer at du skal opfylde kravet om arbejde i 20-25 år og der er 6 år før din pensionsalder.

Så går du nu og tænker, at du er nedslidt og har minde end 6 år til pension samt du ikke kan arbejde mere end 15 timer – så er du måske i målgruppen for den nye seniorpensionsordning.

Inger Nielsen

Byrådsmedlem Dansk Folkeparti

Brovadvej 46

7000 Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer