Danmark tager torsdag hul på mellemrunden til VM-slutrunden i Egypten. Hidtil har Danmark ikke mødt den store modstand, men det bliver der ændret på. Landstræner Nikolaj Jacobsen ser frem til at komme i ilden mod mere etablerede nationer, som kommer til at presse danskerne mere, men landstræneren slår fast, at han ikke frygter nogen.

Tre kampe, tre sejre og en målscore på +59. Det er facit for Danmark efter VM-gruppespillet, hvor Bahrain, DR Congo og Argentina blev besejret, men der kommer mere  modstand i mellemrunden, når Qatar, Japan og Kroatien venter i den nævnte rækkefølge.

»Kroatien er et internationalt tophold og Qatar kommer med utrolig meget fysik og et stærkt forsvar. Det har indtil nu været spændende at følge Qatars spiller Frankis, der har været en af VM’s  bedste spillere indtil videre samen med Sander Sagosen. Japan er et hold, der spiller hamrende hurigt, og der har Dagur Sigurdsson fat i noget godt, så man skal have hurtige fødder for at følge med,« siger Nikolaj Jacobsen.

Et hurtigt kig ned over de forskellige puljer viser, at Danmarks pulje har været af en lavere kvalitet end flere af de andre topnationer, som har sat point til allerede nu. Det har Danmark til gengæld ikke.

»Jeg håber, at det er vores styrke man ser, men hvis man kigger på vores modstandere, så har de været svagere end flere af dem i de andre grupper. Imorgen tror jeg, at vi får et svar på, hvor vi står henne. Jeg synes, at vi har spillet godt håndbold, og vi har endnu ikke haft brug for syv mod seks, som vi ellers har forberedt,« forklarer Nikolaj Jacobsen.

Mathias Gidsel har været et friskt pust på det danske landshold. Den unge højre back har hidtil fundet vejen til netmaskerne 19 gange på 23 forsøg, hvilket gør ham til den mest scorende danske spiller.

»Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og vi lærer Gidsel bedre at kende. Vi har været dygtige til at integrere ham i spillet, og igår så vi bagkæden med Gidsel, Mensah og Mikkel Hansen, som fungerede godt, og det samme har vi tidligere set med Mikkel Hansen, Morten Olsen og Gidsel, og også med Jacob Holm. Så vi er ved at finde de ting, der skal spilles og bruges mod de udfordringer, som vi står overfor,« siger landstræneren.

Et af de ubesvarede spørgsmål gælder netop Mathias Gidsel, der hidtil har dækket back i flere perioder for Danmark, men holder det mod mere etablerede nationer?

»Vi skal se, hvor vi står i forhold til de lande vi kommer til at møde, hvor vi har dækket meget med Gidsel på den lange side (hvor han har langt ud, red.), og det er jeg spændt på om vi kan fortsætte med,« siger Nikolaj Jacobsen.

Qatar har været et spændende indslag ved denne VM-slutrunde, hvor de senest har fået stregspilleren Yousef Benali med igen og i store dele af deres kamp mod Kroatien pressede dem.

»Vi frygter ingen, men jeg har stor respekt for Qatar og deres træner Valero Rivera, som er taktisk dygtig og været i gamet i mange år. Vi vil helt sikkert blive udfordret mod Qatar,« slutter Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder Qatar torsdag aften klokken 20:30.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer