Tirsdag sagde et enigt byråd i Vejen ja til Haderslevs optagelse i Trekantsamarbejdet. Dermed har alle seks byråd vendt tommelfingeren opad for Haderslevs medlemskab, og det betyder, at Haderslev fra årsskiftet bliver 7. kommune i samarbejdet.

– Vi er klar og glæder os til at indgå i samarbejdet fra 1. januar. Det betyder meget for både erhvervslivet og borgerne, at vi er en del af et stærkt vækstområde. Vi ser frem til at byde ind og bidrage til udviklingen, og samtidig håber vi også på at kunne lære en masse af de øvrige kommuner”, siger Haderslevs borgmester, H.P. Geil.

Med optagelsen følger Haderslev de senere års trend, hvor kommuner samler sig i såkaldte business regions for sammen at skabe vækst. Men faktisk er ideen omkring business regions ikke så ny endda. I Trekantområdet har kommunerne arbejdet sammen siden 1994 om blandt andet styrkelse af områdets erhvervs- og kulturliv samt en fælles kommuneplan.

Formand for Trekantområdet Danmark, Jørn Pedersen, glæder sig over, at samarbejdet fremover kommer til at tælle et ekstra medlem.

– Haderslev har meget til fælles med de øvrige kommuner i Trekantområdet, og vi samarbejder allerede i dag med Haderslev på arbejdsmarkedsområdet. At Haderslev nu bliver fuldgyldigt medlem, gavner ikke alene Haderslev. Det giver også Trekantområdet flere muskler, siger han.

Trekantområdet udgøres i dag af Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle kommuner. Med optagelsen af Haderslev får Trekantområdet fremover cirka 414.000 indbyggere.

FAKTA OM TREKANTSAMARBEJDET

Kommunerne i Trekantområdet har blandt andet:

  • udarbejdet en fælles vækststrategi og strategisk handleplan, der blandt andet skal styrke området som Vestdanmarks vigtigste vækstcenter
  • vedtaget en fælles indsats mellem erhvervskontorer og jobcentre for at styrke områdets mange produktionsvirksomheder
  • lavet fælles planstrategi og kommuneplaner siden 2003 som de eneste i Danmark
  • siden 2013 stået bag Trekantområdets Festuge med over 300 kulturarrangementer i de seks kommuner på bare 10 dage i slutningen af august.