Den seneste måned er seks vanvidsbilister blevet afsløret af Fyns Politis ATK fartkontroller. Fire i Odense og to i Søndersø. Alle kørte i bymæssig bebyggelse over dobbelt så hurtigt som tilladt.

Fyns Politis ATK kameraer har linserne rettet effektivt mod bilister, der ikke kan finde ud af at lette foden fra speederen, men i stedet kører med livsfarlige hastigheder i bymæssig bebyggelse.

  • Den 19. december klokken 20.15 blev en bilist blitzet i Havnegade i Odense med en hastighed på 110 km/t på en 50km/t strækning. 
  • Den 19. december klokken 16.55 blev en bilist blitzet i Havnegade i Odense med en hastighed på 104 km/t på en 50 km/t strækning.
  • Den 15. december klokken 16.37 blev en bilist blitzet på Østerbro i Odense med en hastighed på 105 km/t på en 50 km/t strækning
  • Den 4. december klokken 15.52 blev en bilist blitzet på Maderupvej i Søndersø med en hastighed på 110 km/t på en 50 km/t strækning.
  • Den 4. december klokken 13.27 blev en bilistblitzet på Maderupvej i Søndersø med en hastighed på 106 km/t på en 50km/t strækning.
  • Den 18. november klokken 20.51 blev en bilist blitzet på Østerbro i Odense med en hastighed på 113 km/t på en 50 km/t strækning

”Vi synes, det er voldsomt, at vi i løbet af så relativt kort tid har målt hele seks bilister, der midt i bymæssig bebyggelse kører så meget for hurtigt. Vi ved jo desværre, at det kan koste liv, når der bliver kørt så stærkt. Der skal bare så uendelig lidt til”, siger politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

I Odense er der i øjeblikket ekstra fokus på vanvidskørsel, fordi det er et område, der over nogle måneder har været særlige udfordringer med. Men Fyns Politi laver selvfølgelig hastighedsmålinger rundt i hele politikredsen. 

”Ja, man skal ikke vide sig sikker. Vores opgave er at kontrollere, at hastighedsgrænserne bliver overholdt. De er der jo netop for, at det skal være så sikkert som over hovedet muligt at færdes i trafikken. Derfor kan vores ATK kameraer dukke op alle steder, og vores politipatruljer er selvfølgelig også opmærksomme på, om hastighedsgrænserne bliver overholdt. Så let nu den fod fra speederen”, siger Preben Ingemansen.

De seks bilister kan se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 6.000 kroner.

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karen Møberg
Karen Møberg
25 dage siden

Disse vanvidsbilister skal ikke nøjes med en bøde på 6000 kr, men en bøde de kan mærke resten af livet. Vi ved jo hvilke typer, det er, der kører med hovedet under armen, for de vil gøre det igen og igen, og det bliver uden tvivl de danske skatteborgere, som skal betale den regning.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
25 dage siden

Lav nu bare biler med fartbegrænser der kører med gps som der er opfundet. Det giver kolonnekørsel, Ja systemet kan manipuleres, med de der gør det vil skille sig væsentligt mere ud, Det er nok til at nogen ikke engang vil overveje at manipulere med den elektronik der styrer bilen. Dermed vil hastighedsoverskridelse være fortid, uanset hvor aggressivt designere styler fronten på en bil der i forvejen er en bovlam computer der stiller spørgsmålstegn hver gang man prøver at gasse op. Vil du have ræs ? Fint, køb en Ford Mustang 4 cylinder model, Den har en funktion i bilens højtaler system der modellere den lyd der kommer fra motoren så du får lyden af en V8 motor.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
25 dage siden

Jesper
Jesper
25 dage siden

Det er i min optik den helt forkerte prioritering.
Der er mange andre ting i trafikken vi skal have styr på før vi kan indføre dit forslag, som selvkørende biler automatisk kan håndtere, når vi kan undgå menneskelig håndtering af køretøjer.

De fleste foretager en konsekvensberegning før de foretager en handling.
Og jo flere ‘venner’ med årelange fængselsdomme, de individer har, jo færre lignende hændelser får vi.

Derfor skal vi have tilført flere milliarder til retssystemet, så vi kan ryddet op fra en ende af.
Der er nemlig mange flere områder end trafikken hvor det halter…