Fredericia AVISEN var med til siddekoncert i Eksercerhuset på den gamle kaserne på Øster Voldgade 18. EventC var arrangør til en vellykket koncert med en af mine egne favoritter.

Der er lavet en sluse til at få vist eller scannet sine biletter, derefter går man forbi garderoben, som i dagens anledning var gratis. Det gik hurtigt og nemt, inden for kort tid, havde jeg fået købt drikkevarer og fundet min plads. Foran 524 siddende gæster kunne Direktør for EventC Ulrich Nicolaisen byde hjerteligt velkommen til den første af to koncerter, weekenden over. I dag spiller Magtens Korridorer med lokalt opvarmningsband.

sebastian
Ulrich Nicolaisen byder velkommen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Baren vil først åbne igen i pausen og det giver ro for de mange tilhørere i de super flotte omgivelser til at nyde koncerten.

sebastian
Sebastian starter ud alene. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sebastian er blevet 68 år, han kommer ind på scenen alene med sin ven den akustiske guitar. Hans stemme er skrøbelig og han ligger ud med at sige, at han spiller lidt så kommer næste band, det får folk til at grine fra start. Selvom hans stemme er skrøbelig, når han taler, fejler den ikke noget, når han synger, tværtimod har han med alderen fået et Dissing’s touch på stemmen, om man vil.

Første nummer er ukendt for mig og ud fra reaktionerne, også for publikum.

Efter første nummer lusker bandet ind på scenen og det er ikke, hvem som helst den store sangskriver og komponist Sebastian har taget med:

Michael Friis (bas)Klaus Menzer (trommer og percussion), Nils Henriksen (el. guitar), Perry Stenbeck (guitar og div. strengeinstrumenter), Peter Dencker (tangenter), Misen Groth og Gry Harrit (kor).

Med samlet band spiller de et af Sebastians helt store hits, “Når Lyset Bryder Frem”. Det bliver lidt en retningslinje for koncerten, da der kommer klapsalver både under nummeret og store klapsalver efter numrene. Folk er kommet for at høre de store hits og ballader.

sebastian
Sebastian med Band. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Men Sebastian er en ægte kunstner, han bestemmer selv og på den måde, får jeg åbnet op for flere numre, jeg ikke har hørt før, og så er det meget godt at sidde på en stol og nyde hans finurlige danske sprog.

sebastian
Sebastian i Eksercerhuset. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sebastian er stadig skarp, selvom det kan være svært at høre, hvad han siger, når han snakker, fortæller han om et af sine nye numre. Det hedder “Planet Væk”, han fik en ide til teksten, da han hørte om en masse forskere, der havde fundet en ny planet som ingen endnu havde set. Sangen er udover at være klogt skrevet, også første gang han får salen med på fælles sang. Sebastian er en entertainer og med den simple teknik, “call and respond”, får han på rekordtid folk til at lære denne nye sang.

sebastian
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En ting , der er prisværdigt ved Sebastians katalog er hans mange tidsaldre og forskellige stilarter. “Med Hele Vejen” bliver en særdeles funky version live, det lyder nærmest som en psykedelisk oplevelse fra 70’erne. Jeg sidder og tænker, hvorfor er folk ikke med her, men det er uundgåeligt, da omkvædet kommer igen synger folk med.

Vi får numre, som “Alt Er Så Stille Nu”, Hodja Fra Pjort” og da nummeret “Måske Ku Vi” afslutter første sæt, står folk i salen op.

sebastian
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sebastian kommer frem og siger, “tak fordi i blev”, vi skal tilbage til 1977, folk griner og er med fra start. Sebastian synger, “Her Er En Sang”, jeg kendte den ikke, jeg var også kun seks år, da den udkom. Den sætter spor og nu sidder jeg og hører den igen.

Han fortsætter andet sæt med at dosere lige dele kendte og mindre kendte sange, men publikum er med hele vejen. Vi “Danser På Vulkaner”, vi får historien om dem der står på bagsiden, i kulissen og dem der fortjener en tak. “På Bagsiden” er et nyt nummer, det viser igen at Sebastians tekstunivers ikke er stoppet selvom manden er 68 år.

sebastian
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Operasangerinden Susanne Elmark gæster scenen og får først et solonummer, hvor hun viser et register i verdensklasse, for så at synge duet med Sebastian på temanummeret fra klinkevals. En smuk duet med skønhedssanger og en rusten stemme fra Sebastian.

Et nummer jeg havde glemt var, “Lola” fra, da Sebastian fortolkede spanske digte, vi kom forbi, “Den Lille Malkeko”. Vi fik “Du Er Ikke Alene”, det får stolerækkerne op igen og der synges med igen.

sebastian
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sebastian er gået fra scenen, klapsalverne giver genklang i Eksercerhuset. Heldigvis kommer han tilbage med bandet. Her viser han igen kunsten over populariteten, han vælger en duet med Susanne igen, de synger “I Danmark Er Jeg Født”. Flere omkring mig giver udtryk for, at det var lidt et fesent valg, men så kommer de på andre tanker.

“Romeo og Julie” afslutter løjerne til en sal, der igen synger med og bliver stårende og hylder bandet og Sebastian i særdeleshed.

sebastian
Kæmpe hyldest til Sebastian med band. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Flot koncert – dejligt intimt, selvom der var udsolgt, jeg sender 5 stjerner efter Sebastian ud af 6 mulige. Han kunne have væltet huset omkuld med sin sangskat til den lyse morgen, hvis han kun havde spillet sine hits, derfor misser han den sidste stjerne i min bog.