Sebastian Vig Knudstorp går i 2.E på Fredericia Gymnasium. Et af temaerne, når han diskuterer politik med vennerne, er cigaretafgifterne.

Fredericia AVISEN har talt med en række elever, der går på Fredericia Gymnasium om politik op til Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget.

En af dem er Sebastian Vig Knudstorp fra 2.E, der fortæller hvad politik betyder for ham.

“Valgkampagnerne og debatterne betyder meget. Som førstegangsvælger er der rigtig meget at se til i forbindelse med Folketingsvalget, da der er rigtig mange partier. Jeg føler, at man bliver meget engageret i det, samtidig med man går her på skolen,” siger Sebastian.

Sebastian går i samfundsfagsklassen, og derfor er det noget særligt for ham, at der er valg.

“Det er klart, at vi lægger meget vægt på det nu i skolen. Det er spændende, men det gælder også med folk fra andre klasser og andre kammerater, hvor man kan mærke, at der er stor interesse for det,” siger Sebastian og kommer ind på, hvad han taler om, når politik er oppe at vende med familien og venner:

“Det er typisk noget om klima. Blandt unge er der mange, som ryger, og så er der nogle, som er uenige i forbindelse med afgiften på cigaretter,” siger Sebastian.

Fredericia AVISEN sætter i den kommende tid fokus på både Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget. Følg med løbende, hvor vi bringer interviews med de forskellige kandidater, interviews med elever fra de forskellige skoler i byen, interviews med almindelige borgere og meget andet.

www.ibc.dk/hf-vuc/uddannelser/avu-9-10-klasse/