Den verdensberømte skuespiller Sean Connery, født i Skotland den 25. august 1930, er død. Han blev inkarnationen af en ‘rigtig mand’ for flere generationer, både på grund af sin rolle som agent 007 og mange andre storfilm gennem en lang karriere som skuespiller.

I 1960’erne gjorde han filmkarakteren James Bond udødelig og skrev sit navn ind blandt de største stjerner i verden. Han endte med at tage afstand fra rollen som 007 under optagelserne til den femte film i serien, “You Only Live Twice” i 1967. På det tidspunkt var han endt med en kultstatus, der betød at han var smeltet sammen med rollen som den hemmelige agent 007. Den situation brød han sig ikke om, og derfor forlængede han ikke kontrakten med producenterne bag James Bond serien. Istedet for søgte han at bryde ud af rollen, hvilket også lykkedes ham. Ikke mindst hans rolle i Hitchcock filmen “Marnie”, eller hans Oscar-vindende præstation i “The Untouchables” – for ikke at tale om “The Hunt for Red October”, “Indiana Jones and The Last Crusade” og “The Name of The Rose”.

Foto: Arkiv

Men mere end bare at være en skuespiller var han også et ikon. Hans facon var direkte og ofte kompromisløs. En af hans egne mærkesager var Skotland, som han ønskede ud af Englands overkontrol. Da han i 1971 vendte tilbage til James Bond serien for en enkelt film, “Diamonds Are Forever”, gik den rekordstore gage til at stifte en fond for unge i Skotland. Ikke desto mindre blev han slået til ridder af den engelske Dronning i 2000.

Sean Connery pensionerede sig selv som skuespiller i 2006. Herefter levede han et stilfærdigt liv, hvor han kategorisk afviste selv store filmtilbud. Som skuespiller nåede han at blive velhavende. Hans familie meddelte den 31. oktober 2020 at han var død.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer