Fredericia AVISENs kulturjournalist besøger Det Bruunske Pakhus, det er altid en fornøjelse at besøge det gamle ikoniske kulturelle hus i Kirkestræde.

I dag besøger jeg den øverste etage på Det Bruunske Pakhus og hilser på Teater Figuletta, som øver til den første teenage- og voksenforestilling med Bonnie Lykkes fantasifulde dukker. Jeg sætter mig og får den obligatoriske wifi-kode, mens der er koncentration i flere af hjørnerne. Bonnie Lykke sysler rundt, de to dukkeførere, som giver dukkerne liv øver. Kim Møller som laver lys og lyd sidder bag skærmen og programmerer.

Det er spændende at se processen og jeg bliver hurtigt fanget af dukkerne, som bevæger sig på bordet foran mig.

se mig
 Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Forestillingen hedder SE MIG og er en komisk dukkemaskerade om mobiladfærd. Der går ikke lang tid, før min øjne har vænnet sig til at ikke se de to dukkeførere klædt i sort. De to sortklædte er Genie Argiris  på 28 år og Peter Larsen på 32 år, begge kommer fra Odense.

se mig
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Genie fangede interesse for dukkespil ved en fejl, jeg blev hijacket af Bonnie. Jeg har haft en slags figurerfaring, da jeg har arbejdet i Lalandia i  8 år, der var tre dragtfigurer og to face characters. En anden skuespiller fra Teater Figuletta arbejdede også i Lalandia også blev kontakten skabt. Genie har været med et halvandet års tid og vil gætte på, at hun allerede har været med i fem til ti forestillinger. Peter kom med for cirka et år siden og det er hans anden forestilling i Teater Figuletta.

se mig
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Begge er skuespillere og jeg spørger til forskellen til på at være dukkefører og skuespiller?

“Man er måske lidt mere hæmmet i figur teater, man plejer at kunne bruges sin egen krop som instrument, her skal man have overført tingene til til en dukke, man bliver gemt et led længere væk”, siger Peter og fortsætter, “man kan gå lidt mere til kanten med dukkerne”.

For begges vedkommende er det befriende, at denne forestilling ikke er henvendt til børn, “man skal ikke tænke på om de mindste kan forstå det, det vi kan fortælle med dukkerne, vi kan bare sende det kreative ud”, siger Genie.

I det pågældende stykke, “Se Mig” følger man ikke en person hele vejen igennem stykket, det er seks historier i en historie, “Det er meget alsidigt” siger Peter. “Det er ikke en revolutionerende tankegang eller budskab, men alligevel tænker man ikke over i hverdagen  hvor meget mobilen har. Man tænker ikke over det, mens man kører bil, tjekker mails som det første, når man vågner. Man tænker ikke over det, før det er for sent” siger Genie.

se mig
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Bonnie Lykke står og følger med, mens hendes spektakulære dukker bevæger sig. De har været i gang med forberedelserne i fire uger, og er nu gået ind i sidste fase. “Det begynder at blive alvorligt, indtil nu har vi øvet i et lille rum i Odense, vi har ikke kunne øve med de rigtige rekvisitter, som vi kan nu”, siger Bonnie. Der er ingen replikker, vi har mere kørt med plots som storyboards, dukkeførene har selv indflydelse på at indføre deres ideer”, siger Bonnie.

Arbejdsnavnet er husmoderensdrøm, figurerne har ikke noget navn, men nu hedder stykket Se Mig. Scenerene har kun interne navne, “publikum skal se det, som det er, ikke ligge for meget i kortene,  man skal kunne tolke det som man vil”, siger Bonnie. Der er også interaktion med i stykket der er indkøbt en fladskærm som viser stopmotion film.

Se Mig spiller deres GRATIS forestilling lørdag og søndag den 25 og 26 august på Det Bruunske Pakhus. Se Mig anbefales fra 10 plus.

Se mere her