Foråret summer og alt kribler og krabler. Dyrene har stået på stald hele vinteren og skal lukkes på græs. Fårene skal klippes og hyrdes af hyrdehunde på engen og i vandhullet fanger vi haletudser og andre spændende smådyr. Der er masser af liv omkring den gamle gård, når naturvejleder Nanna Winbladh i samarbejde med Landbomuseet Kolding inviterer til en hyggelig familiedag lørdag d. 30. april kl. 10-15 med krible krabledyr, husdyr og ikke mindst rovdyr.

Spis en græshoppe
”Tør du smage på en græshoppe? ”, udfordrer naturvejleder Ole Bech, der til arrangementet tilbyder børn og voksne en lidt anderledes måde at blive klog på det, der kribler og krabler. I andre lande indgår de proteinrige insekter som en naturlig del af kosten, men her i Danmark foretrækker vi vist stadig frikadellen – eller hvad?

Kom og vær med til at krible og krable
Krible krable måneden i maj skydes i gang af naturvejledere og frivillige formidlere, der står klar ved vandhullet med net og akvarier. ”Vi skal fange haletudser og andre af vandhullets vanvittige væsener” fortæller biologi Heidi Brixen. I grillhytten kan du lege edderkop og få din egen edderkop med hjem og på plænen bygger skovhjælperne insekthoteller med børnene og biavleren viser sine bier frem.

Nystegte pølser og brødbagning på bål
De mange spændende og lærerige oplevelser giver god appetit. Landbomuseet har derfor tændt op i grillen, så du kan købe nystegte pølser med brød eller kartoffelsalat. Er du stærk og frisk kan du kværne dit eget mel og bage et brød på bålet. Madpakken kan også nydes ved de mange borde og bænke eller i græsset på dit eget picnictæppe.

En del af Krible Krable måneden
”Dyr på Græs – lad det krible og krable” er en del af det landsdækkende krible krable tema, som naturvejledere i hele landet afholder i samarbejde med DR Ramasjang i maj måned. I Kolding tilbyder naturvejlederne og Nicolai for Børn lærerige og kreative forløb for byens skoler, børnehaver og vuggestuer. På Biblioteket kan forældre og børn låne en krible krable rygsæk og selv tage på jagt efter de spændende smådyr.

Se hele programmet for arrangementet ”Dyr på Græs – lad det krible og krable” og andre krible krable aktiviteter på www.oplev.kolding.dk/kriblekrable