I Kunstmuseets magasin opbevares mange af de værker, der ikke er fremme til hverdag, men hvad foregår der egentlig derinde i magasinerne? Det kan man lære mere om, når VejleMuseerne – Kunstmuseet åbner dørene og viser nogle af de sarteste kunstværker frem. Denne eftermiddag er fokus på kunstmuseets store samling af kunst på papir, som bl.a. består af tegninger, akvareller, kobberstik, linoleumstryk og meget mere. Papirkonservator Elisabet Wilsleff Kristensen fortæller om kunstmuseernes ofte ”usynlige” arbejde bag facaden med at bevare og sikre kunstværker til glæde for kommende generationer. Hun har assisteret Kunstmuseet i forbindelse med udstillinger af kunstværker fra f.eks. USA, og når samlingen skal undersøges for behov for konservering.

De sarte gamle

I magasinet skal eksperterne have styr på temperatur og luftfugtighed, og sikkerheden i forhold til brand, vandskade og skadedyr skal være på plads. Hvis klimastyringen og sikkerheden ikke er tiptop, kan museerne ikke opfylde opgaven med at bevare kunsten for eftertiden, f.eks. Kunstmuseets måske mest sarte og sjældne værk nemlig Andrea Mantegnas over 500 år gamle værk ”Havgudernes kamp” fra 1470-1480. Dette fine værk bliver for en gangs skyld vist frem denne søndag. Også nyere kunst på papir kan give konservatorerne problemer, f.eks. hvis værket består af forskellige materialer i kombination med grafiske teknikker. Mogens Egils værk ”Parafrase over moderne kunst” fra 1980 er et eksempel på litografisk teknik, kombineret med påklæbet karton, silkebånd og glansbilleder. Hvordan bevarer man et sådan værk?

Kom og kig med ved denne sjældne lejlighed, hvor Kunstmuseet åbner magasinet, og konservatoren tager de hvide handsker frem og fortæller om arbejdet med at passe på den sarteste kunst.

 

Tid og sted

Temaomvisning: En tur bag facaden

Søndag 28. februar kl. 14

VejleMuseerne – Kunstmuseet, Flegborg 16-18, Vejle

Pris: 50 kr. Der er gratis adgang til selve museet