Fredericia AVISEN besøger Kanalbyen på en ruskende regnvejrsdag, hvor man under normale omstændigheder nok ville blive indendørs. Men i en af kanalerne kan man høre leben, vi forfølger de glade hvin.

Da jeg kommer tættere på kan jeg straks genkende aktiviteten, det er Sct. Knuds Skoles niende klasse, som er i havnebassinet. Der er høj latter, hvin og masser af smil; ikke lige det, man forventer på en regnvejrsdag, hvor vinden rusker i alt.

Men der var heftig aktivitet på vandet og trods regnen var alle i gang, nogle med bedre balancekunst end andre. Mens jeg stod der røg flere i baljen men lige så hurtigt som de røg i, så kom de op igen med smil på læben.

Indehaveren og instruktøren fra East Coast Surfers, Martin Stephansen kaldte til samling og synes det var tid til at sejle ud i havnebassinet og mærke lidt bølger ved Gammelhavn.

Skt. Knuds
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN talte efterfølgende med skoleleder Joakim Grundtvig om den anderledes form for idræt.

Hvad får jeres elever ud af SUP?

“Som en byskole afsøger vi, som en naturlig del af vores undervisnings- og pædagogiske tilbud i skole og børnehave, kontinuerligt alle de muligheder; nye og gamle, som Fredericia har at tilbyde,” siger Grundtvig og fortsætter:

“Ift. idrætsfaglige aktiviteter benytter vi os naturligvis af Fredericia Idrætscenter, Svømmehallen, Fredericia Tennisklub, motionscentre, eksterne yoga-instruktører, Fredericia Kajakklub etc. En anderledes og spændende indgangsvinkel til idrætsundervisningen, hvor eleverne samtidig bliver udfordret og får rykket nogle grænser i det våde element med Martin Stephansens East Cost Surfers.”

“Vi har haft en del klasser forbi Kanalbyen og vi har et godt “naboskab”. Det er en anderledes måde at være på vandet på. Den enkelte elev bliver udfordret lige netop der, hvor denne er. Og som en stor bonus giver SUP en fællesskabsoplevelse, som styrker klassefællesskabet. Dette er essentielt. Vi kan ganske enkelt ikke lade være. Vi er privilegerede over at have voldanlægget, stranden, skov etc. og nu Kanalbyen, som vores naboer. Vi vil gerne være en del af udviklingen i vores by, så naturligvis bakker vi op om nye tiltag. Og så er det jo også skide sjovt”, slutter Joachim Grundtvig til Fredericia AVISEN.

https://andresens-vvs.dk/
Annonce