Fredericia AVISEN tager et smut forbi Sct. Knuds Skole, som er i gang med projektugen, hvor vi har talt med et par elever og lærere, som fortæller om projektet, som de er i gang med at gøre færdigt.

Sct. Knuds Skole har i denne uge haft en projektuge kørende, hvor de sammen med deres klasselærer og fælles i klassen skulle vælge et overordnet hovedemne.

Vi tager en tur rundt på skolen med kommunikationsmedarbejderen Louise Mejer. Her får vi vist skolen, og samtidig kommer vi ind på de forskellige værksteder, hvor eleverne sammen med deres lærer laver projekter.

Det første sted vi kommer ind til er 7. klasse, som havde valgt, at deres hovedemne skulle være ”rejsemesse”, hvor man får en rejse igennem forskellige lande.

Læren Ole Hansen fortæller, at ved hans værksted har eleveren lavet problemformuleringer, og har forberedt sig på det gennem ugen.

”De unge mennesker har forberedt sig rigtig meget, så skal de fremlægge det fredag klokken 15, og deres forældre er inviteret så de kan se deres fremlæggelser, og eleverne har hver deres måde at fremlægge det på”, fortæller Ole Hansen.

Rejsemesse

Vi går over til landet Skotland og der sidder Aksel og Megan, som er i gang med at lave en folder. Folderne skal de dele ud til forældrene og deres lærer, når de skal fremlægge projektet.

Aksel & Megan igang med at tegne. De har landet Scotland. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

”Vi har landet Skotland, vi har en masse tegninger som vi har tegnet, lige nu er vi igang med at lave folder. Når vi skal fremlægge så skal Aksel have kilt på som er en traditionel dragt man har i Scotland”, fortæller Megan og Aksel.

Aksel har en far, som kommer fra Skotland, og Megan har en onkel, der bor i Skotland. Derfor var det oplagt for dem at vælge Skotland, da de har en relation til landet.

Laura, Benedikte og Lasse. De har landet USA. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

”Vi har USA, og vi har om forskellige seværdigheder, og om fastfoodrestauranter, og vi har lavet frihedsgudinden. Til fremlæggelsen har vi små burgere med, som vores forældre og lærere, med en folder ved siden af”, fortæller Laura, Benedikte og Lasse.

Ole Hansen viser mig hen til landet Egypten hvor Joshva, Emmelie og Olivia har lavet en pyramide ud af træ og sand.

”Vi har lavet det egyptiske flag og pyramide. Vores kostumer, som vi også har lavet, er hvide lagner, som vi laver kostumerne ud af. Vi har også en lille dans, som vi vil vise, og små billeder rundt omkring”, fortæller Joshva, Emmelie og Olivia og viser mig hvordan de folder lagnerne til kostumet.

Joshva, Emmelie og Olivia. De har landet Egypten. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

Vi afslutter besøget ved 7. klasse, og fortsætter hen til 8. klasse, hvor deres hovedemne er ”opdagelse”.

For 8. klasse er John Nielsen lærer, og han har stået for at hjælp eleverne med deres projekter igennem ugen.

John Nielsen – lærer på Sct. Knuds Skole og lærer for 8. klasse. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

”Der er formelt set ikke noget krav om, at eleverne skal aflevere noget skriftligt. De havde, inden de begyndte på projektarbejdet, lavet en beskrivelse af deres emne, hvem de er i gruppe med og hvordan deres arbejde skal være i gruppen. Til sidst, når de har fremlagt deres projekt, bliver de bedømt med karakter og en udtalelse. Det er dejligt at se, hvordan de lever sig ind i projekterne”, fortæller John Nielsen.

Nikoline og Sine – opdagelse i rummet. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

”Vi har lavet en masse planeter, som vi skal vise frem. En af dem er solen, som vi også har lavet. Vi vil også fortælle, om de fremtidige opdagelser, som der kan være, samt om man kan få hjælp fra rummet og om der vil være en sammenhæng mellem jorden og rummet. Det har været en spændende uge, og vi har haft travlt, men det har været godt at få ansvar for noget”, fortæller Nikoline og Sine.

Freja og Ida – emne opdagelse i dansen gennem årene. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

Freja og Ida har et emne, som fangede mig med det samme. De vil på opdagelse i dansen gennem årene. Begrundelse for deres emne fortæller Freja, at det er fordi hun selv går til dans og Ida kan bare rigtig godt lide at se andre danse, og de forskellige dansestile, som der er.

”Vores fremlæggelse kommer til at være, hvor vi har en masse billede, som vi har i en Powerpoint, hvor vi viser dansen gennem åren. Vi har været i genbrug for at finde frem til de forskellige kjoler, der er blevet brugt i de forskellige danse. Så kommer vi også ind på året 2018 med, hvad der var populært i blandt teenagere og hvilken dans, som fangende teenagerne. Vi har også videoer, der er klippet sammen, som vi viser frem”, fortæller Freja og Ida.

I de timer Fredericia AVISEN var på besøg hos Sct. Knuds Skole, var det dejligt at se, hvordan sådan et projekt kan sætte unge i gang, hvor de frit kan være kreative og arbejde med deres hænder for at fremstille et produkt til sidst.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere