Forside FHK Schrøder skal tilbage til sin gamle hjemmebane: Jeg kender stort alle dernede

Schrøder skal tilbage til sin gamle hjemmebane: Jeg kender stort alle dernede

DEL
Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

FHK spiller søndag eftermiddag topbrag mod Tønder på sønderjydernes hjemmebane. Ikke nok med, at kampen er vigtig for FHK, så er kampen ekstra speciel for Rune Schrøder, som for første gang skal tilbage på sin gamle hjemmebane, hvor han kender stort set alle.

Rune Schrøder skiftede op til denne sæson til FHK fra netop Tønder, hvor han havde spillet hele sin seniorkarriere og i ungdomsårene. Det kombineret med, at Schrøder er vokset op i Møgeltønder gør kampen ekstra speciel for ham.

“Da jeg så kalenderen var det muligvis den første kamp, som jeg satte kryds ved. Jeg glæder mig sindssygt,” siger Rune Schrøder til Fredericia AVISEN.

Der forventes udsolgt i Tønder, men kulissen er ikke noget, som Schrøder lade sig skræmme af.

“Jeg har prøvet kulissen mange gange før, men der bliver nok skruet en tand op på. Det bliver en kombination af TMT Red Support og HK Ultras, der kommer til at duellere og vi duellerer på banen. Det bliver fuldstændig vanvittigt,” forklarer han.

Med fortiden og opvæksten har Rune Schrøders familie og venner altid holdt med Tønder. Én ting har dog ændret sig til kampen søndag.

“Min familie holder med FHK, men mine kammerater holder stadig med Tønder, fordi at de kommer der fra. Jeg kender stort set alle dernede, så det bliver virkelig interessant og spændende,” fortæller Schrøder.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FHK har sæsonen igennem holdt fokus på eget spil, og det bliver også opskriften mod Tønder.

“Vi skal helt klart fokusere på os selv. Hvis vi spiller op til vores er jeg ikke i tvivl om, at vi vinder,” udtaler Schrøder.

Særligt én spiller skiller sig ud for Tønder, stregspilleren Emil Bergholt. Han er Tønders topscorer med 97 mål, og Rune Schrøder bliver en af dem, der skal være med til at dække ham op.

“Det er klart, at vi holder ekstra øje med ham. Han scorede senest ni mål mod Ajax, og har gjort det sindssygt godt i år. Han er et omdrejningspunkt for dem,” konstaterer Schrøder.

Med fortiden og kampens vigtighed taget i betragtning bliver det ikke noget problem for FHK-spillerne at sætte sig op til opgøret. Spørgsmålet er mere, om han kan styre spændingsniveauet.

“Jeg tror ikke, at det bliver noget problem. Jeg spillet kampe, hvor der har været mere pres på i forbindelse med op- og nedrykningskampe, samt duellerne mod SønderjyskE med Tønder. Jeg tror nok, at jeg skal finde det rette spændingsniveau,” lyder det fra Rune Schrøder.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.
DEL