23-årig Rune Schrøder skiftede d. 1. juli til Fredericia Håndboldklub, og flyttede til byen allerede i starten af juni. Schrøder og kæresten er flyttet ind i et lejlighedskompleks i Gothersgade, og de er allerede begge blevet forelsket i byen, hvor de godt kunne finde på at slå sig ned på sigt.

Det er første gang Schrøder har skiftet klub. Hele karrieren har han tørnet ud for TM Tønder. Han er født og opvokset i Møgeltønder, og startede til håndbold i en alder af 4 år.

”Alle ens kammerater spilede. Vi spillede både fodbold og håndbold dengang. Menuen stod på enten fodbold eller håndbold i Møgeltønder,” siger Schrøder til Fredericia AVISEN, der mødtes med venstrebacken på Kurt’s Kaffebar.

Igennem samtalen slog Rune Schrøder flere gange fast, at det er vigtigt at pointere han kommer fra Møgeltønder og ikke ”bare” Tønder, så jeg spørger ind til opvæksten i Møgeltønder.

”Det var meget stille og roligt. Jeg boede overfor Niclas Thyssen (håndboldspiller, red.). Vi var sammen hver dag, og var ude at spille fodbold og lignende hver aften,” fortæller Schrøder.

Hvornår begyndte håndbolden at blive seriøs for dig?

”Som anden års U18-spiller kom jeg på 1. divisionsholdet. Dengang havde vi Sune Gren som træner. Der var mange gode i Tønder dengang, blandt andet Mathias Pape, Jimmi Elmgaard og Torben Petersen og Ras Bloch,” forklarer Rune Schrøder.

Alle der kender lidt til Ras Bloch ved, at han er en speciel karakter. Jeg spurgte derfor Rune, om han har hørt en historie fra Morsø Ungdomsgård, hvor Ras Bloch reddede i sidste sekund mod FHK og løb hoverende ud mod HK Ultras og råbte: ”Hvad vil I?” Schrøder nikker og griner og spørger, om jeg kan huske en kamp på det daværende Kanalsport, hvor Ras Bloch fældede HC Midtjyllands Joachim Enggaard og efterfølgende sagde: ”Det er mit felt.” Jeg griner, og siger ja til Rune.

Da Schrøder startede ud for det bedste mandskab i Tønder, var det som nævnt i 1. division, men det kulminerede i 2016, hvor de rykkede op i ligaen.

”Det var den største oplevelse. Der var folkefest i både Møgeltønder og Tønder. Det var en uge med fest, hvor vi havde fri bar på alle steder i Tønder. Det var sådan, at folk der slet ikke vidste noget om håndbold, også gav den gas og festede med os,” forklarer Rune Schrøder.

Hvordan var det at være i ligaen og blive matchet af de bedste?

”Det var fedt at være i ligaen i to år. Det var fedt at møde de gamle, garvede typer og unge talenter fra store dele af verden. Det gik fint, men det er klart, når vi ikke har det store budget, så er det svært at hamle op med Skjern, TTH Holstebro, Bjerringbro-Silkeborg osv.,” siger Rune.

I foråret 2018 gik det galt. Tønder rykkede direkte ud af ligaen, og det ærgrer Rune Schrøder at det sluttede sådan i barndomsklubben.

”Det var det fedeste at rykke op, det værste at rykke ned. Efter omstændighederne var det måske fortjent, det var lidt ærgerligt, at vi ikke blev reddet af HC Midtjylland,” fortæller Schrøder.

Ny og spændende tid

I sommer rev Schrøder teltpælene op, og skiftede de vante rammer i Tønder Sport- og Fritidscenter ud med thansen Arena, hvor FHK hører hjemme.

”Det har været spændende og lærerigt, og meget udfordrende. Det er første gang, at jeg skal prøve noget nyt. Det er første gang jeg skifter klub. Der har været mange ting at se til med pludselig at flytte sammen med kæresten, og have arbejde ved siden af. Det har været nemt at komme ind på holdet, da det er nogle gode gutter. Det har været sjovt at flytte ind i Gothersgade, og det har også gjort starten nemmere, når vi bor så mange samlet på ét sted,” forklarer Schrøder med henvisning til, at Kasper Young, Jimmi Andersen, Rune Andersen, Jakob Mikkelsen og Jakob Frederiksen også bor i Gothersgade.

Med den nylige flytning til Fredericia er det nærliggende at spørge ind til, hvad Schrøder egentlig har oplevet af byen, og til det svarer han:

”Jeg har været rigtig mange steder. Vi var her hele sommeren, bortset fra en uge hvor vi var på ferie, men ellers har vi været her. Vi var på stranden, vi har været på havnen og fået en is og et glas vin og gået tur på voldene. Så arbejder jeg i Taulov, og har derfor også set en del på min vej derud. Det har været spændende at komme hertil, da jeg aldrig havde været i byen før jeg flyttede hertil,” udtaler Schrøder.

Hvordan så du som Fredericia som by før du flyttede hertil?

”Jeg har set Fredericia som en by, som man kommer forbi på vejen til enten Aarhus eller Odense. Jeg havde aldrig været her, men havde hørt en masse ting om byen, som den har levet op til. Man kan vel stort set alt her, jeg kan i hvert fald ikke finde noget man ikke kan, så det er positivt,” siger Schrøder, der godt kunne se sig selv blive boende i byen på den længere bane:

”Vi har allerede snakket om, at vi godt kunne bosætte os her på lang sigt. Der er mange muligheder her i Trekantsområdet, især for mig som speditør. Vi har også en forkærlighed for Aarhus, det kan være det bliver en mellemstation på vejen, men jeg er blevet forelsket i byen,” fortæller Rune.

Hvad får du fritiden til at gå med? Udover formentlig at se håndbold.

”Jeg synes ikke, at jeg har meget fritid, fordi jeg arbejder fra klokken 8-15, og så er det hjem. Oftest er der eftermiddagstræning, og så er der ikke meget fritid, når jeg først er hjemme klokken 19. Når vi har fri i weekenden er det kæresten, familien og gå lidt rundt i byen, som det bliver til. Nogle gange tager vi også til blandt andet Aarhus og Odense,” forklarer Rune.

Fremtidsplanerne og drømmene i FHK

Enhver håndboldspiller har drømme, og det har Schrøder også.

”Jeg drømmer om at komme til udlandet at spille. Det kunne være i et par sæsoner, og så vende tilbage til Fredericia og bosætte,” siger han og kommer ind på, hvilken destination det kunne være:

”Jeg tænker Frankrig og Tyskland. Der er interesse fra omgivelserne, tilskuerne og det hele. Der er mange kampe, der er tryk på og et stort pres. Der er også pres på i FHK, og det kan jeg godt lide. Det var blandt andet en af grundene til jeg skiftede hertil.”

På falderebet fik jeg spurgt Schrøder om det er realistisk at rykke direkte op.

”Ja, det er meget realistisk,” lyder det kortfattede svar.

Vil du blive skuffet, hvis det ikke sker så?

”Jeg vil også blive tilfreds, hvis vi rykker op som 2’er eller 3’er, men det vil være en lille skuffelse hvis vi ikke bliver 1’er,” forklarer Schrøder og slutter:

”Vi har det bedste hold i 1. division, men som man kan se, er de andre hold kollektivt bedre spillet sammen, fordi der er en del, der kender hinanden,” lyder det fra den Fredericia-forelskede Rune Schrøder.

https://www.facebook.com/VinobleFredericia/d
Annonce