Fredericia AVISEN kunne igår fortælle om en lystig debat i Demokraticontaineren, hvor der blandt andet blev diskuteret om foreningsfriheden set i lyset af sagen fra Københavns Lufthavn. Her var der delte meninger, og ikke så underligt var de liberale stemmer noget forargede.

“Jeg hører folk kalde det for en bagatelsag, medieskabt og at man ikke kan holde til tonen i skurvognen. Jeg har selv været meget i en skurvogn, og jeg ved da godt hvordan samtalen er der, men jeg synes ikke det er værdigt at bruge det til at legalisere denne. Medieskabt, ej, det er altså 3F der har skabt den ude i lufthavnen, lad nu være med at lave rygsvømning der”, lød det fra Kurt Kingod, inden han fortsatte:

“Så er spørgsmålet igen, om det er det frie valg vi kæmper om, er der fagforeningstvang eller frie valg og foreningsfrihed hos det enkelte individ? Skal det være sådan, at fagforeningen kan tvinge en medarbejder til at være en del af en socialistisk organisation, hvis ikke man har lyst til at støtte den?”.

Byrådsmedlem for Venstre i Fredericia, Christian Jørgensen bød også ind i debatten.

“Hvis man fordi man får opmærksomheden omkring sagen fanger de unge menneskers opmærksomhed, så er jeg meget fortrøstningsfuld på det borgerlige Danmark og det frie menneskes vegne, for man opnår det komplet modsatte”, sagde Jørgensen og fortsatte:

“Vi skal simpelthen væk fra den der gammeldags beton-tankegang, hvis man tror man skal have en fremtid. Der er en årsag til, og det kan godt være at faldet i Danmark er mindre end andre lande, men fagforeningerne er også under pres. Hvis man fortsætter den retorik, så fortsætter den vej, det er i hvert fald helt sikkert”.

Se hele debatten her:

https://www.eventc.dk/events/