Der kører en heftig debat for tiden som følge af de arbejdsnedlæggelser der har været hos SAS i Københavns Lufthavn, fordi en vikar ikke vil melde sig ind i 3F. Den sag var også på bordet i Demokraticontaineren tirsdag aften.

Debatten om det frit fagforeningsvalg og 3F’s metoder har fået meget medieomtale, men det har været svært at få lokale i tale. Det blev der tirsdag aften lavet om på i Demokraticontaineren i Kanalbyen, hvor emnet var oppe at vende.

En af dem der forsvarede medarbejderne i lufthavnen er Formand for SF i Fredericia, Per Moos Laursen.

“Jeg mener, at hele den her sag er medieskabt. Den er skabt af TV2 News, det skal man ikke tage fejl af. Det her er helt almindeligt på det man traditionelt har kaldt for LO-arbejdspladser i industrien og transportsektoren og så videre, at hvis man vil have fra kagefadet, så må man også betale til kagekassen”, lød det fra Per inden han fortsatte:

“Sådan har det altid været indenfor den almindelige produktive og transporterende sektor. Der er ikke noget odiøst i det. Det der er odiøst er, at TV2 i den grad kører en hetz nu på 3F”.

“Man skal huske på af de enkelte klubber og afdelinger i 3F de er suveræne. 3F’s Per Christensen kan ikke gå ind og sige til en lokalafdeling, at de ikke må gøre sådan og sådan. De har deres egne vedtægter, de er styret af dem. Skal der ændres på det skal det gøres lokalt med en dertil indkaldt generalforsamling”, forklarede Per til de andre fremmødte i Demokraticontaineren.

“Her i byen har vi også haft sommerferievikarer, oftest ingeniørernes sønner, der skulle have noget arbejde inden de skulle på universitetet. Der sagde vi til dem, at de skulle lige melde sig ind i SID og LIF, og de larmede op, ‘men det skal I da bare, og hvis ikke I gør det, så er jeg ikke sikker på at mine kollegaer har lyst til at arbejde sammen med jer’”, fortalte Per Laursen.

Se hele videoen fra Demokraticontaineren her:

https://www.facebook.com/menyfredericia/