Sanne Døssing har Krølhjernerne, som ligger i C-byen. Fredericia AVISEN besøgte hende en formiddag, hvor solen stod ned fra en skyfri himmel, og vi fik talt med Sanne om den sommer, der er i vente i Fredericia.

“Det er simpelthen den bedste plads i Fredericia.”

Udsigt i Kanalbyen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Sådan udbrød Sanne, da jeg gjorde min entré ved hendes containerbutik i C-byen. Pladsen Sanne sad på var i hendes døråbning med udsigt til Kanalbyen med Sønder Voldgade-kvarteret der er igang med at skyde op.

“Det er det vi kan,” siger Sanne med henvisning til den skønne udsigt uanset hvilken retning man kigger i.

“Godt nok er vi en del af Kanalbyen her i C-byen, men vi kan noget her, og får skabt hygge og havnestemning. Vi har naturen og en bydel, der skyder op med byggeri, og så er der alle os skæve butikker,” siger Sanne og fremhæver Fredericia som en by med hele pakken:

“Østerstrand er fænomenal, volden er flot, i midtbyen er der hyggelige kroge og caféer. Det er den samlede pakke, hvor vi har alt. Vi har et stort messecenter, en fodboldklub der er god, idrætscentret, skov, strand og havn. Vi har alt indenfor gåafstand af få kilometer,” siger Sanne og slår fast:

“Hvis turister kommer hertil er det ikke vigtigt hvor de kommer i byen, men bare de hygger sig og har det rart. Jeg oplevede for nogen tid siden, at der kom en familie fra Nr. Aaby, hvor drengen på 12 år sagde, at han ville til Fredericia Havn og holde fødselsdag. Det er så dejligt at høre sådan en historie.”

En båd sejlede forbi, mens vi talte. (Foto: Fredericia AVISEN)

Hvad sker der i C-byen i sommeren?

“Vi har prøvet at sørge for, at der er mange aktiviteter. Martin fra EastCoast laver noget hele sommeren, hvor man kan sup. Sune fra GetOutdoor laver fede aktiviteter, og isbarerne laver sjov og spræl. Og så glæder vi os til d. 3. juli, hvor Kranknau Kunsthalle åbner,” siger Sanne og slår fast:

“I forhold til Corona er folk virkelig gode til at holde afstand. Man siger, at man har sprittet fingrene af, og kigger så på varerne. Hvis der står 3-4 menensker om et bord venter man lige og politiet har også været synlige og søde hernede.”

Kranknau Kunsthalle skyder op i dette showroom. (Foto: Fredericia AVISEN)

Imens snakken gik med Sanne kom et af de daglige indslag. Crossfitterne gjorde deres indtog, og de hoppede blandt andet i vandet.

“De er bindegale på den gode måde. Nogle gange kommer de også slæbene med dæk og går armgang over broerne. Det er også noget havnen kan. Den kan rumme pensionister, børnefamilier og de forskellige aktivteter med kajak, kanoner og sup. Vi er fantastisk glade for vores område og vores by, og det eneste jeg faktisk er utilfreds med er, at de dumper slam i Trelde. Det er ikke i orden og skal stoppes,” slutter Sanne Døssing.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer