Træerne langs Gothersgade synger med regndråber, solsortene synger i kor og en mand fløjter foran Danske Bank, hvor han er ved at hæve penge. De ældste skolebørn, caféer og restauranter synger også. Genåbningens næste fase er en realitet.

Fredericia vågner og byens børn slår deres øjne op, står i kø foran skolen i Gothersgade, hvor de gør klar til morgensang. Den Engelske, Mair’s, Urbania Streetfood, Mums, Efes – hele striben må åbne. 

Den Gyldne Ovn er åben og de første gæster får deres kaffe og brød serveret. Smilene er store – det er min første rigtige kop kaffe i lang tid siger en ældre mand til journalisten, der stikker kameralinsen frem.

På Kurt’s Kaffebar steamer indehaver Ismail Kurt Ulusoy  den første Cafe Latte i noget, der føles som en menneskealder siden. Erhvervsmanden åbner avisen, bogelskeren sin krimi og pause-kunden nyder kaffen i det bagerste hjørne af kaffebaren, imens jazzen ruller i højttalerne. 

“Det er vidunderligt at åbne igen. Vi har haft rigtig travlt med at gøre klar. Vi har malet møbler, købt og tømret nyt interiør, skiftet gulv og knoklet hele weekenden på at blive klar, men det er det hele værd, da den første kunde trådte ind i morges,” fortæller Ismail og bliver suppleret af en af de mange stamkunder:

“Jeg har været nødt til at mødes foran Q8 for at drikke latte og mødes med min veninde på afstand – at det er åbent igen er ganske enkelt fantastisk.” 

I de 15 minutter journalisten nyder en sort kop filterkaffe drysser kunderne gradvist ind – nogle tager med, andre finder en plads, nyder morgenen og vågner igen, da koffeinen banker på. 

Tilbage i Gothersgade sætter mobilmanden skilt op, en mand tager et hvil foran Danske Bank, flere kommer gående, enkelte standser op, hilser og taler om at holde afstand. En vinduespudser sikrer de rene ruder og Fredericia AVISENs lys er tændt i Riddergade 17. Godmorgen Fredericia. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer