FC Fredericia og Hvidovre IF tørnede i dag sammen i et topbrag i NordicBet-ligaen på Monjasa Park, Fredericia. Første halvleg blev en strategisk affære, hvor ingen af holdene turde løbe chancer. Anden halvleg blev dog en mere underholdende affære med massevis af gode afleveringer og chancer.

FC Fredericia kunne inden dagens kamp præsentere en tidligere superligaspiller i truppen, Patrick Egelund, men han må dog vente en kamp mere med at komme i aktion. Derimod havde, Alexander Nybo, Nicolaj Ritter, Erik Nissen, Jeppe Gertsen, Mathias Kristensen, Kristian Kirkegaard, Oliver Olsen, Alexander Jensen, Mikkel Basse, Christian Ege og Samson lyede, fundet vej til startsopstillingen i topopgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Sidst de to hold mødtes var i december 2020, hvor udeholdet Hvidovre løb af sted med en sejr på et mål, men ser man flere kampe tilbage er det FC Fredericia, der har taget point.

Det var udeholdet, der dominerede de første minutter. FC Fredericia havde svært ved at få deres ellers solide pasningsspil til at fungere som normalt. Omvendt havde udeholdet på ingen måde været farlige de første 10 minutter, hvor FC Fredericia gradvist kom mere med i spillet, og viste en god aggresivitet i spillet med et stærkt genpres, når bolden blev mistet. 

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Efter 14 minutter kunne Hvidovre være kommet foran, da hjemmeholdets målmand, Alexander Nybo i et presset trekantsspil serverede bolden direkte til en modstander, men heldigvis for Nybo fik forsvaret clearet bolden til hjørne. De første tyve minutter var ekstremt stategiske. Det var tydeligt, at holdene så hinanden an, ingen ville løbe for store chancer i kampen om point. 

Imens den strategiske underholdningsværdi var stor i de første 30 minutter, var det kommentaren fra Hvidovre-træner, Per Frandsen, der fremtvang smil, da han ikke forstod, hvorfor Samson lyede skulle have frispark. – Det er jo bare en gammeldags tackling, råbte han, med henvisning til frisparket. Et par minutter senere fik han det gule kort for en kombination af brok og placeringen i det tekniske felt, og herfra skete der ikke meget mere. Holdene gik til pause uden scoringer, og de større afslutningsforsøg. 

Efter 48 minutter var det indskiftede Valance Nambishi, der modtog en god bold i dybden, og med god fart fik lagt en flad afleveringen gennem Hvidovres målfelt, men ingen FC’er nåede frem og bolden passerede målfeltet. Minuttet efter forsøgte udeholdet sig med en afslutningen udenfor feltet, men bolden gik forbi Nybos mål. Kampen var dog mere opløftende i disse minutter end hele første halvleg.

Samson Iyede viste en god figur i dagens kamp. Foto: AVISEN – Andreas Dyhrberg Andreassen.

Efter 57 minutter skiftede FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, Anders Holvad og Christian Tue Jensen ind i stedet for Kristian Kirkegaard og Christian Ege Nielsen.

Samson lyede havde hele kampen vist en stor portion selvsikkerhed i sit spil, og det var også ham, der ud af det blå, men energisk, bragede bolden i målet til 1-0 efter 65 minutter foran 868 tilskuere på Monjasa Park. Et fantastisk mål uden chance for Hvidovres målmand, Marco Brylov.

De taktiske indskiftninger fra FCF-træner Michael Hansen gav pote, både med mål og chancer. Christian Tue Jensen og Anders Holvad var et frisk offensivt pust efter en tam første halvleg. Hvidovre havde dog ikke givet op. Udeholdet kæmpede for at udligne, og fremtvang hjørnespark, men det blev ikke farligt i denne periode af kampen. Samson lyede kunne efter minutter have bragt hjemmeholdet på 2-0, men Brylov vandt en dobbeltduel.

Hvidovres Matti Olsen fik efter 83 minutter sit andet gule kort, efter sen tackling. Han måtte derfor sendes til omklædning. Et minut senere skiftede FC Fredericia Andreas Lausen ind i stedet for Mathias Kristensen. Udvisningen gav plads til FC Fredericia, men Hvidovre fortsatte med at presse på for en udligning.

FC Fredericia sad på chancerne i de sidste 10 minutter af kampen, men det blev ikke til flere mål efter 93 minutters fodbold på Monjasa Park. Med sejren sikrede FC Fredericia sig en topplacering i Nordic Bet-ligaen.

Sejren kom i hus efter et solidt stykke trænerarbejde, hvor spillerne løftede ord og planer til perfektion.

Vi ville gerne have talt med målscoreren, Samson lyede, men han ville ikke tale med os, og træneren havde ikke tid, så vi bringer desværre ikke flere reaktioner fra kampen.