Fredericia AVISEN besøgte Salon Mae West på Nymarksvej og her kom vi i snak med indehaveren, Trine Birkerod, der imødekommende tog imod og tilbød en lækker kop kaffe med chokolade til. Hvorfor hedder salonen Mae West?

Salon Mae West, som med sit specifikke navn, er opkaldt efter indehaverens fars største forbillede, Mae West, der var en verdensberømt amerikansk skuespiller, sanger og forfatter.

”Da min far åbnede salonen, så han meget op til den store amerikanske stjerne, Mae West. Hun var en rigtig kvindeforkæmper, og hun var dirty uden at være sjofel. Hun var virkelig en kvinde med gang i, så derfor kom den til at hedde Salon Mae West. Hun var også en af de sidste diva’er ”, fortæller Trine Birkerod.

Overtagelse af salonen

Trine Birkerod er datter af Allan Birkerod. Hun overtog i 2005 Salon Mae West i 2005, som i 2019 har eksisteret i 38 år.

”Jeg har altid villet være frisør, det har været en stor drøm for mig. Det er 30 år siden, at jeg gik i lære som frisør, jeg var lige ude og vende lidt som kørende sælger i fem måneder, men det var ikke mig, det var alt for kedeligt, så jeg gik og spekulerede over, hvad jeg så skulle gøre. Til sidst endte det med, at jeg købte forretningen”, fortæller Trine Birkerod.

Inde i salonen kan man virkelig mærke den hjemmelige atmosfære, kunderne og personalet er på det niveau, hvor de alle kender hinanden og kan snakke om alt. Stemningen i salonen er i top og det kan mærkes den varme og imødekommenhed, som alle møder.

”Alt må gerne være gennemført i salonen, også stilmæssigt, så vi tænker meget over, hvordan det ser ud og så skal vi have det godt med vores kunder,” fortæller Trine Birkerod.

Salon Mae West tænker over hvad de bruger

Midt i samtalen kommer vi ind på de forskellige produkter, som salonen benytter sig af, og her oplyser Trine Birkerod, at hun tænker meget over, hvad hun bruger på sine kunder, men også på sine kolleger. Trine er meget miljøbevidst, men om det skal være økologisk eller ej, er ikke pointen.

”Vi lukker rigtig meget vand ud i løbet af en dag, så det bliver vi også nødt til at tænke på, så har vi også nogle vandbesvarelser, vi tænker på. Vi er også nødt til at tænke på, hvad vi lukker ud og hvad vi giver vores kunder med hjem. Jeg går meget op i vores co2-forbrug. Vi bruger også rigtig meget lys, så jeg er også nødt til at tænke på, hvilke pærer vi bruger, og hvor meget strøm, vi bruger”, fortæller Trine Birkerod.

Efter Trine Birkerod skiftede de almindelige pærer ud med LED pærer, kunne salonen mærke en kæmpe besparelse, ja faktisk reducerede man strømforbruget med 50 procent. Så det er vigtigt for Trine Birkerod at vide hvad hun benytter sig af og hvor meget.

Produkterne skal være de bedste

”Jeg tror, jeg er lidt egoistisk, fordi vi skal bruge det bedste produkter. Vi dtænker selvfølgelig på vores kunder, men jeg tænker først på os, der arbejder med dem dag efter dag. Men jeg vil også helst have noget, der er godt for miljøet. Produkterne må godt være Svanemærket”, fortæller Trine Birkerod

Hårprodukter fra Salon Mae West. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Savnemærket er godt for miljøet, salonen har også noget til dem, som er allergiske: Det er en øko-serie, hvor der er 89% økologisk, også de sidste % er de dufte, som er i produkterne, men duftene er bygget op af appelsiner, roser osv. Duftene er med til at gøre produktet stabilt.

” I vores fag der handler det meget om kemi, så man skal være skarp på det område, og vide hvad der er godt for huden og hvad der er dårligt. Jeg prøver at køre ud fra det, der i min verden er det bedst,” fortæller Trine Birkerod.

Frisør helt ind til hjertet

Trine Birkerod har stadig sin far i salonen, Allan Birkerod. Allan Birkerod har en kæmpe passion for sit arbejde, og Trine mener, at det betyder meget for ham at stadigvæk være i frisørbranchen.

”Vi er fem i salonen, og jeg mangler elever. Jeg har stadig min far ved min side, jeg tror, hvis man virkelig er frisør helt ind til hjertet, så slipper man det aldrig, og sådan har min far det, og jeg også”, fortæller Trine Birkerod.

London er en inspirationskilde

Trine Birkerod rejser meget, og på rejserne bliver hun inspireret.

”Jeg rejser mest til London, en af mine ældste veninder, hvis man kan sige det sådan i faget, hedder Sally Brooks, hun har en kæmpe salon i London, hun er kåret til at være noget af det største, hende rejser jeg meget over til, og det er ikke altid kun pga hår, fordi vi er også rigtig gode veninder privat, men det handler også om hår, det kan man ikke slippe fra sig”

Trine Birkerod mener ikke, at hun vil arbejde så længe som hendes far, men hun vil forblive i frisørfaget, så længe hun kan. Frisørfaget handler ikke kun om hår, det er også mennesker.

”Frisørlivet er et meget socialt fag, alle de mennesker, man møder, og sammenholdet med personalet betyder alt”, alt Trine Birkerod afslutningsvis

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=292&TicketCategoryId=986
Annonce