Dagligvarekoncernen Salling Group samler distribution og lager af Kohberg- og Schulstad brød i Taulov Dry Port, og med aftalen kan Taulov Dry Port se frem til allerede fra starten af 2021 at byde velkommen til Salling Group i det markante, nyopførte logistikbyggeri. Aftalen med Salling Group markerer ligeledes et vigtigt skridt i det strategiske samarbejde mellem A. P. Møller – Mærsk og Taulov Dry Port, hvor A. P. Møller Mærsk tidligere på året blev annonceret som den foretrukne logistikoperatør i Taulov Dry Port. 

Salling Group konsoliderer lager- og logistikaktiviteter på i alt 8.000 m2 fordelt på 4 lagerenheder, og på grund af den centrale beliggenhed i Trekantområdet med gode tilkørselsforhold til motorvejsnettet opnår Salling Group nogle klare gevinster i forhold til at optimere transporten af Kohberg brød til deres detailbutikker i det vestlige Danmark.


Central beliggenhed er afgørende
Salling Groups nye lager bliver en del af ét af Danmarks største transportknudepunkter, hvor virksomheder og transportører i området nyder godt af den centrale beliggenhed, som giver nogle helt unikke logistiske fordele

”Vi har store ambitioner på klimaets vegne, og vi arbejder aktivt på at fremme en mere klimavenlig transport. Ved at tilrettelægge vores brødlogistik, så der køres færrest mulige kilometer og sendes færrest mulige lastbiler ud til vores mange butikker, kan vi opnå en stor klimagevinst, og derfor samler vi nu vores transport og håndtering af brød”, siger logistikdirektør i Salling Group, Nicolai Gradman.

Salling Group har indtil nu haft en ekstern partner til at betjene de i alt 270 butikker via lagre fordelt på flere lokationer, men ved at samle aktiviteterne på én lokation i Taulov, opnår Salling Group store miljømæssige fordele, idet antallet halveres til ca. 20.000 lastbilsleverancer, bl.a. fordi brødet leveres samlet – og sammen med de øvrige varer, der skal ud til butikkerne. 

Strategisk samarbejde med A.P. Møller – Mærsk
Taulov Dry Port udvikles i et joint-venture mellem ADP A/S og PFA, og de to parter har store ambitioner om at skabe markedets mest innovative lager- og logistikbyggerier med Danmarks bedste beliggenhed, hvor kunderne enten selv eller via eksterne partnerskaber driver lager og distribution. 

I februar 2020 indgik Taulov Dry Port et strategisksamarbejde med A. P. Møller – Mærsk som den foretrukne operatør i Taulov Dry Port. Dette samarbejde går nu ind i næste fase igennem samarbejdet med Salling Group.

Attraktive lagerenheder i Danmarks førende knudepunkt 
Salling Groups kommende lager er en del af Taulov Dry Ports nyopførte, store lagerejendomme på i alt 49.300 m2, som udgør de første to etaper. Etape 3 på 10.000 m2 står klar indflytning medio 2021. Interessen for de første 3 etaper har allerede været meget stor, og derfor er joint-venture selskabet allerede langt fremme med at planlægge det næste store lager- og logistikbyggeri. 

Kendetegnet for det innovative lager- og logistikbyggeri er, at lagerenhederne har stor loftshøjde, moderne faciliteter, central beliggenhed og gode tilkørselsforhold fra motorvejsnettet.

”En væsentlig del af vores strategi er at opføre markedets mest fleksible og attraktive lagerejendomme, som kan tilpasses behovet hos kunderne. Vi kan mærke på efterspørgslen, at vi har ramt plet i forhold til kundernes krav til beliggenhed, indretning, ramper og loftshøjde. Tilsvarende nyopførte lagerejendomme findes der ikke meget af på markedet. Vi er utroligt glade for, at vi har indgået en langsigtet aftale om en attraktiv lagerløsning til Salling Group” siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port.  

”Udover den centrale beliggenhed er det også afgørende for os, at vores kommende lager er moderne og nyopført. Det betyder bl.a., at vi er 100% sikre på, at fødevaregodkendelsen kan efterleves, og at vi ikke skal tænke over vedligeholdelse de næste mange år. Vi ser meget frem til at flytte ind i det topmoderne lager i Taulov Dry Port”, siger Nicolai Gradman.

Salling Group lejer i alt fire lagerenheder på samlet 8.000 m2med indvendig loftshøjde på 10,5 meter og indskudte mezzanin til kontor- og velfærdsfaciliteter. Der er indsat ekstra porte i lagerenhederne, så lagerløsningen passer til Salling Groups behov for distribution med både almindelige lastbiler og varevogne. 

Salling Groups tilflytning til Taulov Dry Port viser, at der ligger et meget stort potentiale for A.P Møller – Mærsk og Taulov Dry Port i at tilbyde værdiskabende løsninger til virksomheder, der har brug for moderne og fleksible lagerfaciliteter med direkte adgang til og ”last-mile” distributionsløsninger.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer