Hvor landsdækkende medier de seneste par uger har haft travlt med at synge dødesange over boligmarkedet på grund af Covid-19, kan ejendomsmæglerkæden RealMæglerne i marts præsentere en rekordfremgang i boligsalget.

Samlet er fremgangen på hele 16 procent i forhold til marts 2019.

– Vi er selv overraskede, fordi vi havde forventet, at salget ville falde en smule i takt med, at Danmark blev lukket ned, og den fysiske kundekontakt deraf uundgåeligt blev reduceret. Men vi går mærkbart frem, og det er der formentlig flere årsager til, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Reddet af online tilpasning

Salget går frem i alle regioner, på nær Nordjylland, men lokalt kan der være små udsving til den ene eller den anden side.

Region Nordjylland: – 19 pct.

Region Midtjylland: 32,8 pct.

Region Syddanmark: 32,4 pct.

Region Hovedstaden: 8,7 pct.

Region Sjælland: 26,4 pct.

– Det skyldes primært to ting. Vi har handlet hurtigt, og har fået kunderne med over på online-løsninger som Værditjek, Guldkøber og Video fremvisninger. Desuden har ejendomsmæglerne ude lokalt været dygtige til at følge myndighedernes anbefalinger og tilrettelægge hverdagen efter det. Dernæst er salget af sommerhuse jo steget, hvilket bl.a. er en effekt af Covid-19 og den nye klimabølge, som rammer flytrafikken nu, men også på lidt længere sigt, fortæller Preben Merrild Angelo.

https://demezamode.dk/
Annonce

Mere konsekvente købere

En anden tendens, som man har bemærket i kæden, er en ændret adfærd hos køberne. De er blevet mere konsekvente, hvilket betyder, at der går et færre antal fremvisninger pr. solgt bolig.

Både i regionerne Midtjylland og Sjælland er det bl.a. villasalget, der er steget markant, hvorimod salget af ejerlejligheder er steget med over 16 procent i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er salg af både byggegrunde og fritidshuse også medvirkende til det gode resultat.

I Nordjylland er det villasalget, der trækker ned, mens det i Syddanmark er salget af villaer og byggegrunde, der trækker op.

Man ledig stadig efter drømmehuset i Fredericia

Hos RealMæglerne Boligbutikken Fredericia oplever man lokalt, at der er efterspørgsel på købersmarked.

“Især de købere, som virkelig er på udkig efter ny bolig, leder stadig med lys og lygte efter drømmehuset. Nogle købere har solgt deres egne boliger, og et af de drømmescenarier som vi ofte hører er, at de gerne vil have fundet en ny bolig som de kan flytte direkte ind i fremfor en midlertidig bolig,” siger indehaver Simon Nissen til Fredericia AVISEN.

Grundet Coronasituationen tager RealMæglerne forholdsregler, men det er stadig muligt at få en fremvisning og et gratis uforpligtende tilbud.

“I takt hermed har vi sammen med vores kæde fået lavet de nye tiltag med onlineløsninger, som har fået en rigtig god modtagelse, og gør det muligt at fremvise boliger og lave værditjek uden et fysisk møde. I stedet foregår det via et videomøde,” forklarer Simon Nissen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer