Honey, we need to talk!

Sådan lyder indgangsbønnen til DesignDemokratiet, Kolding Kommune og Designskolen Koldings saloner om design under dette års Folkemøde på Bornholm.

Og mens politikerne krydser klinger frem imod folketingsvalget, tager Designdemokratiet hul på en stribe samtaler – alvorlige, overraskende og oplysende – om design.

– Kolding Kommune og Designskolen Kolding har ikke alene fælles geografisk udgangspunkt, men har også fokus på, at design kan løse en lang række af de udfordringer, som samfundet står overfor i dag, begrunder Rektor Elsebeth Gerner Nielsen de fælles saloner.

I Designdemokratiet kan du blandt andre møde Anders Morgenthaler, tegner, filmskaber og adjungeret professor ved Designskolen Kolding, som går ’Lige til stregen’ i samspil med deltagerne. Og under paraplyen design sætter Kolding Kommune fokus på designdreven innovation og velfærd.

– Design udfordrer vanetænkning og systemlogik og giver borgere, brugere og medarbejdere en stærk stemme i udviklingen af gode og holdbare løsninger, siger Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Kolding Kommune.

Design som metode vil præge salonernes form for i højere grad at inddrage deltagerne. Alle saloner afholdes i ’The Tube’ – Designskolen Koldings internationale udstilling – som bliver placeret i hjertet af Allinge. The Tube består af syv specialfremstillede containere, hver container indeholder fortolkninger af det ikoniske samtalemøbel: bordet – skabt i et unikt samarbejde mellem danske designvirksomheder og seks designere fra Designskolen Kolding.