Fredericia AVISEN er inde i en rivende udvikling, men udover vores bloggere Tina Blomstergren og Mette Bjeld, så er vi kun mænd på redaktionen. Men nu har vi de næste tre måneder selskab af den dygtige og energiske Sabina Mehic.

Sabina er typen, der bare springer ud i opgaverne, det viste hun allerede fra starten. Vi sendte hende ud i byen for at tage billeder. Hun kom glad og stolt hjem på kontoret og fortalte om Voldene og det hun troede, var Krigergraven. Hun havde interviewet folk på egen opfordring og opdaget vores by og befolkning, hun havde dog glemt at få billeder eller navne på et par personer, hun interviewede, det blev dagens grin på kontoret.

Sabina Mehic er 25 år, hun er gift og er bosat i Vejle. Parret har ingen børn endnu, men ifølge Sabina er de med i planlægningen, men ikke i støbeskeen.

Hun havde ellers regnet med en retning af at sidde på et advokatkontor og lave papirarbejde, men det har ændret sig med tiden. Efter hun ligesom åbnede op for sociale medier som Youtube og Instagram, tog alt en anden retning og gav hende mod på at skrive.

Hun gik i gymnasiet i Randers og fortsatte herefter sine studier i Aalborg med Informationsvidenskab og Kulturformidling. Efter Aalborg tog Sabina, på SDU Kolding, en kandidat i webkommunikation med speciale i webformidling. Hun afsluttede kandidatuddannelsen i juni 2018.

Praktik hos Fredericia AVISEN

Hun håber at blive bedre til at skrive artikler, mens hun er på Fredericia AVISEN, “man bliver bekræftet i at skrive, når man udgiver noget”, siger Sabina.

“Det har været fedt at få lov til at udgive mine første artikler, se dem blive liket og kommenteret, det betyder da bestemt noget”, siger Sabina.

“Der er fart over feltet på avisen og det er fedt, at man ikke bare sidder på et kontor, men også kommer ud og møder en masse mennesker”, siger Sabina om den første uge på Fredericia AVISEN.

Opvæksten

Sabina blev rykket ud af sit helt spæde liv, da hun kun var 11 måneder. Krigen rasede i Bosnien og familier blev placeret i busser og kørt mod det kolde nord. Destinationerne var Sverige, Norge og Danmark, Sabina og hendes familie endte med at starte på ny i Allingåbro på Djursland.

Den start på livet har gjort Sabina stærk og givet hende venskaber for livet. På vejen i Allingåbro stødte hun ind i Sanne, som var tre år ældre, selvom Sabina i dag bor i Vejle, er de stadig bedste venner.

“Sanne lærte mig masser af dansk, det er jeg meget taknemlig over i dag” siger Sabina.

Da Sabina skulle starte i fjerde klasse, flyttede familien til Randers. De besværligheder som Sabina havde med at lære dansk fik hende senere til at hjælpe andre børn i Frivillighuset i Randers.

“Jeg lærte børn fra blandt andet Palæstina og Syrien med at skrive og tale dansk, vi lavede kulturelle arrangementer og andre integrationsting på frivillig basis. Børnene var fra 0-5 klasse. Jeg havde selv været flygtning, så jeg vidste, hvor svært det var”, siger Sabina.

FRITIDEN

Som helt lille tordnede Sabina ud for Allingåbro IF som højrefløj og streg i håndbold, senere i Randers blev det dansen, der betød noget.

Sabiana har danset i syv år med cheerleading som favoritdisciplin, men også streetfunk og et års tid med hip hop. Hun dansede hos RAFFI i Randers, de var blandt andet cheerleaders ved Zulu Djævleræs.

Velkommen til Sabina Mehic.