Sommeren er på sit højeste, og det betyder traditionen tro rejser til sommerhuset, sydpå eller andre steder for os feriehungrende danskere. Og vi vil gerne hjælpe vores kæledyr med at klare de lange køreture på en naturlig måde. I hvert fald oplever Ceva, som er førende inden for produkter, der hjælper ved dyrs adfærdsproblemer, at salget af hundehalsbånd med kopier af naturlige og tryghedsskabende feromoner fordobles i juni og juli.

Fagveterinærsygeplejerske hos Køge Bugt Dyreklinik, Karina Rom Baltzer, oplever i sin daglige praksis en stigende interesse hos dyreejere for at hjælpe dyrene. – Folk er blevet mere bekymrede og opmærksomme på at hjælpe deres dyr. For tyve år siden fokuserede man ikke på, om hunden var bange for dyrlægen eller for at køre i bil. Men i dag er dyret en vigtig del af familien, og vi vil gerne have, at det har det godt, siger Karina Rom Baltzer.

Reducér stress på køreturen

Fagveterinærsygeplejersken kommer her med gode råd til, hvordan man kan forberede sit kæledyr på ferien. – En tur i bil kan være en meget stressende situation for kæledyret. Derfor er det meget vigtigt, at man gør sit forarbejdeMan skal lære sit dyr, at det er uproblematisk at køre bil, allerede mens det er hvalp eller killing. Begynd eventuelt med at have kæledyret i nærheden af eller inde i bilen uden at køre, og husk at belønne dyrets mod med godbidder. Derfra kan man stille og roligt forsøge sig med korte ture, mens man roser dyret og fortsætter med at give godbidder, råder Karina Rom Baltzer.

Det er samtidig vigtigt ikke at give dyret mad inden køreturen, da det kan fremkalde køresyge og kvalme, som senere kan udvikle sig til nervøsitet og angst for bilkørsel. Endelig kan dyret ifølge Karina Rom Baltzer have stor glæde af tryghedsskabende produkter i forbindelse med køreturen. Produkter, der kopierer de feromoner, som dyrene også producerer naturligt i andre sammenhænge, skaber tryghed for både unge og voksne dyr. – Det er ikke rart at se sit kæledyr kaste op og savle eller føle andet ubehag. Så i forbindelse med transport anbefaler vi helt klart produkter, der naturligt kan hjælpe dyrene af med sådanne symptomer, fortæller hun.

Forbered også ophold i hunde- og kattepension

Skal dit dyr ikke med på ferie, men derimod i pension, kan det også være en god idé at forberede opholdet grundigt.– Det er væsentligt i god tid at sikre sig plads et sted, man føler sig tryg ved. Det kan være en fordel at benytte en pension, som dyret har prøvet tidligere, og hvor omgivelserne og lydene er velkendte, siger Karina Rom Baltzer.

Hun anbefaler at give hunde og katte deres vante tæpper eller bamser med samt at hjælpe dem med tryghedsskabende feromoner. – Nogle timer inden opholdet kan man med fordel give hunde et halsbånd på med Adaptil, mens katteejere bør sikre sig, at pensionen benytter Feliway spray eller diffuser, tilføjer veterinærsygeplejersken.