Når sommervejret er dårligt i Danmark, stiger priserne på charterferien. Star Tour oplever på grund af de vedvarende dårlige vejrprognoser 15 % højere efterspørgsel på rejser sydpå til sol og strand og har allerede nu solgt 8 ud af 10 af sommerens rejser. Men det er stadig muligt at få en god handel. Pressechef for Star Tour Nikolai Johnsen giver her 5 gode råd til at spare penge på charterferien:

1. Vælg en destination med masser af ledige pladser

  • Hvis du ikke på forhånd har besluttet dig for, hvor du vil hen, er det en god idé at kigge efter, hvor rejsebureauerne har flest ledige pladser tilbage. For eksempel har vi en del ledige pladser til Antalya-kysten i Tyrkiet, så derfor er prisen markant lavere her, siger Nikolai Johnsen.

2. Vælg en destination med lav valutakurs

  • Valutaudsving gør en kæmpe forskel for, om rejsen bliver billig eller dyr. Lige nu er den amerikanske dollar jo steget meget kraftigt de seneste år, mens den tyrkiske lira er faldet kraftigt i år. Hvis man holder øje med valutakursen, er der gode penge at hente, siger Nikolai Johnsen.

3. Betal i lokal valuta

  • Når du bruger betalingskort i udlandet, skal du ofte vælge imellem at betale i danske kroner eller den lokale valuta. Her kan det næsten altid bedst betale sig at vælge at den lokale valuta, siger Nikolai Johnsen.

4. Bestil rejsen tidligt

  • Prisen på sommerrejser stiger dag for dag, og udsigten til dårligt junivejr gør det kun værre. Derfor skal man ud af starthullerne og booke rejsen, hvis man da er klar. Der kan nemlig være 30 % at spare lige nu i forhold til at vente med at booke til juli måned, siger Nikolai Johnsen.

5. Undgå juli måned

  • Vi ved, at mange bare booker rejsen per automatik i juli måned, selvom de måske godt kunne tage af sted i august, hvor der er 20 % at spare. Men alle børnefamilierne skal jo typisk af sted i skolernes sommerferie, så hvis du kan undgå juli måned, er det værd at gå efter, siger Nikolai Johnsen.

Her får du ifølge Star Tour mest for pengene på charterferien*:

  1. Antalya, Tyrkiet
  2. Kreta
  3. Bulgarien
  4. Kos
  5. Mallorca

*Analyse baseret på nuværende priser på fly, hotel, mad og shopping