Vi har allieret os med slagtermestersvenden i Super Brugsen Erritsø, Christoffer Dreisler, der fortæller om hvordan det skal gøres sprøde svær.

Kunderne væltede ind i brugsen, da vi aflagde supermarkedet på butiktorvet et besøg. Anden, flæskestegen og dagligvarer skulle købes op mod jul. Og netop til jul hører der en flæskesteg til og det er en religion i sig selv, hvordan den skal tilberedes. Det har vi talt med Christoffer Dreisler om.

»Vil man have en flæskesteg med sprød svær skal man hvis den er i fryseren sørge for at tage den op en halv time før den skal i ovnen. Personligt er jeg til, at man putter nelliker, laurbærblade og groft salt på,« siger Christoffer, der anbefaler at tage flæskestegen i ovnen på 180 grader.

»Hvis den er lidt blød, når den er færdig, så skal ovnen over på grill, og holder øje med den i ca. ti minutters tid og så er den sprød. Det er også vigtigt, at man holder øje med temperaturen, som skal være omkring de 75 grader, og det er noget man har på de fleste moderne ovne,« siger Christoffer, som anbefaler, at flæskestegen skal have 80 minutter i ovnen og efterfølgende stå i 20 minutters tid:

»Jeg kan ikke love, at den er perfekt med den metode, men jeg er aldrig gået galt i byen med den,« slutter Christoffer med et smil.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer