Når du skal renovere eller bygge nyt, er det en god idé at tænke i fleksible løsninger, så boligen også passer til de behov, du får i fremtiden.

Langt størstedelen af vores nuværende bygninger vil stadig stå om 30 år. Derfor er det vigtigt at tænke langsigtet, når man går i gang med at renovere bryggerset eller bygge et nyt parcelhus. På den måde kan man sikre, at boligen både kan overleve skiftende mode og tilpasses alt efter, om der kommer flere børn til, eller om de store flytter hjemmefra. I en gratis pjece fra bl.a. Dansk Byggeri er der gode råd at hente.

– De fleksible løsninger er både godt for miljøet og økonomien. Så man kan med fordel tænke fremtidige tilbygninger eller ombygninger ind fra starten. F.eks. er det nemmere at bygge til, hvis gavlen er lodret. Og bærende tagspær, der går fra facade til facade, gør det lettere at flytte indvendige vægge, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Skab fleksible rum
Det er også en fordel at tænke i rum, der kan ændres efter behov.- Hvis du f.eks. har flere værelser i nogenlunde samme størrelse, er det lettere at rykke rundt på de enkelte rums funktioner. Her er det f.eks. en fordel at lægge et gennemgående gulv, da det gør det nemmere at flytte et par vægge på et senere tidspunkt. Det er også en god idé at sikre, at bygningen kan benyttes af personer med gangbesvær, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her