I fredags blev der sat Disney-figurer op på Ryes Plads, og lørdag kom der en stor lyskæde op på Rådhuset, og flere ting er på vej. Men hvad koster det? Det giver AVISEN her svaret på via en aktindsigt vi har fået.

På Rådhuspladsen er den store lyskæde samt kronhjerte/elge sat op, og på J.B. Nielsens Plads er der en stor gave. De ting er blevet indkøbt og forventningen er, at det bliver en fast del af julebelysningen i Fredericia i de kommende år. Disney-figurerne på Ryes Plads er foreløbigt lejet i år. Indkøb, opsætning, håndtering samt opbevaring af alt julelys beløber sig til ca. 0,75 mio. kr. Leverandøreren har stået for opsætningen, mens Teknikgruppen står for tilslutningen af det øvrige julelys, el-tavler m.m.

Igen i år er der julehytter i de fredericianske gader og stræder. I år er der indkøbt ekstra hytter, da man som følge af Covid-19 situationen ikke kunne centrere det hele omkring Rådhuspladsen som man har gjort i de seneste par år, hvor der har været otte hytter og det antal udvides til 20. Julehytterne inkl. levering, afhentning, pynt mm. beløber sig til ca. 0,25 mio. kr.

Disney-figurer har indtaget Ryes Plads i forbindelse med årets jul. (Foto: AVISEN)

I forbindelse med julen har Fredericia Shopping et budget til aktiviteter på totalt 0,5 mio. kr., hvoraf de 0,3 mio. kr. er som tilskud fra Fredericia Kommune. Aktiviterne inkluderer blandt andet forskellige events og oplevelser.  Fredericia Kommune har derudover et budget til aktiviteter og markedsføring på yderligere 0,5 mio. kr. hvoraf de 0,2 mio. kr. går til markedsføring. 

Dermed beløber budgettet sig for årets jul i Fredericia sig til ca. 2 mio. kr.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Taus Andersen
Taus Andersen
2 måneder siden

Det er ca. kr. 40,- pr. indbygger i kommunen. Er det for meget, hvis det trækker nogle handlende til byen?

hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

Det er mange penge for sådan engang Tivoli og cirkusbelysning.