Fredericia AVISEN er gået på gaden, hvor 5-6.julifestlighederne stille og roligt er ved at udfolde sig. Dannebrog vejrer i byens lige gader, som havde Danmark vundet VM i fodbold, men det er vores altid traditionelle og anerkendte 5-6.julifest, der er i gang. 

5-6.juli 2018, Fredericia
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi har lagt en plan, første stop er De Danske Landsoldaters teltlejr på Prinsessens Bastion, hvor vi skulle opleve, hvordan soldaterne levede i feltlejren i 1849. Det var dog en smule svært, da de ikke kunne lave mad over bål, men begejstringen var alligevel stor blandt de otte frivillige, der spiste rundstykker, inden det større rykind. De fortalte, at de ville forsøge at lave et godt arrangement trods tørkens besværligheder, men også, at de gerne så flere frivillige i deres forening. Den opfordring er hermed givet videre.

Det Grønne Rum 5-6.juli, Fredericia.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I Danmarksgade tager vi et stop i Det Grønne Rum, hvor vi møder børn fra børnehaven Valhalla, samt ferie-sjov-børn, der tryller skrald om til kunst. “Kun fantasien sætter, siger Claus Damsgaard,” der viser plakaten for dagens arrangement til Fredericia AVISEN. Børnene finder inspiration i det nogle andre vil kalde gammelt ragelse. For børnene er det lige så værdifuldt som legoklodser, når de samler det skraldet til kreativ kunst.

Claus Damsgaard, Det Grønne Rum 5-6.juli, Fredericia.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Børnehaven Valhalla fortæller, at de i børnehaven ofte har fokus på genbrug og miljø. Det har også selv taget en del genbrugsmaterialer med i dag, for ikke at tømme Det Grønne Rum.

Det Grønne Rum 5-6.juli, Fredericia.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Ved siden af Det Grønne Rum står tøjmand Jan Juul, vi spørger ham, hvad 5-6.juli vækker i ham. Se hans svar her: