Det er fredag og Fredericia AVISEN er ankommet til Jelling Festival 2018. Siden 1989 har Jelling været vært for en af Danmarks bedste festivaler og salget af partout biletter har været udsolgt et stykke tid. Festivalen lever og vi bringer her de første indtryk.

Jeg ankommer omkring klokken 15.00. Som altid er der godt humør hele den velkendte gåtur fra byen og ud til festivalpladsen. Der er noget hyggeligt og velkendt over de mange små madsteder og forfriskningsmuligheder som paracelhusejerne på ruten har tradition for.

klar
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Indgang og påsætning af armbånd går nemt og smertefrit, hurtigt er vi inde i osteklokken, som en festival ofte kan være. Men Jelling Festival er en dejlig osteklokke, og her vil jeg gerne bruge min weekend med en masse fest glade festival gæster.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Når jeg ankommer til festival plejer jeg altid lige at tjekke pladsen ud, se de forskellige madboder og spotte toiletterne så jeg har et overblik. Allerede, mens jeg runderer terrænet, møder jeg en ustoppelig glæde specielt fra de yngre deltagere.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Man spotter nemt ved at gå en tur blandt salgsboderne, hvad årets mode er blandt festival gængerne. Der er ofte hatte, udtryk eller tendenser som fylder festivallen weekenden igennem. Som skrevet tidligere er det som at være i en osteklokke. Jeg er så heldig at overnatte inde i selve Jelling, men for mange af deltagerne bliver de i klokken indtil mandag morgen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Første dag er altid lidt speciel for mit vedkommende, så det er ofte lidt sporadisk, hvad jeg oplever.

Det er et dejligt første indtryk med Jelling Festival, i morgen bliver det en heldagsoplevlese med sol og masser af højt humør.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Læs vores artikel om forventningerne til Jelling Festival