Fredericia har en stærk og stolt tradition for triatlon, og byen var vært for de danske mesterskaber på fuld distance i 1995 og EM i 1997. Med Fredericia City Triatlon samles tråden op og der lægges op til en helt ny triatlon-æra i Fredericia.

Fredericia City Triathlon er fællesnævneren for et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Fredericia Triathlon Team, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Denmark, og et stævne, der helliger sig de kortere distancer i det smukke og historiske Fredericia. Stævnet løber af stablen i weekenden den 2.-3. september 2017, hvor lørdag vil bære præg af at være en draft dag, hvor atleterne får lov til at ligge på hjul af hinanden og søndag vil være en non-draft dag, hvor atleterne skal holde afstand til hinanden.

Startskuddet til en forlænget weekend i sportens tegn , der byder på et overflødighedshorn af sportsaktiviteter for alle aldre og triatlon på internationalt højt niveau lyder allerede torsdag, hvor der afholdes kanalsvømning i Frederikskanalen efterfulgt af MTB City Race i byens gader og butikker.

Men også fredag vil der være svømning i kanalen for byens skoleelever der allerede tæller mere end 120 tilmeldt

Weekenden består af forskellige løb, hvor der om lørdagen bl.a. vil være mulighed for at følge de dygtigste triatleters kamp om DM på sprintdistancen, mens søndagen byder på det klassiske Challenge race på den olympiske distance, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig, og blive udfordret på 1500 m svømning, 40 km cykling og afslutte med 10 km løb i centrum af Fredericia.

Weekenden afsluttes med et hektisk sprint stafet, hvor der for alvor bliver mulighed for at følge atleternes intense kamp. Svømmeruten er placeret i de nye kanaler ud til Lillebælt, mens cykelruten bl.a. fører nord mod Trelde og retur. Løberuten er lagt i det smukke, historiske Fredericia, omgivet af de gamle volde.

Fredericia er fyldt med snorlige gader og en velbevaret, historisk midtby, men netop denne weekend er byen mere end det. Borgerne i Fredericia holder byfest, og det kan mærkes i gaderne med masser af musik og stemning, der hjælper atleterne til at føle sig flyvende. Kanalbyen danner rammerne og byder hele weekenden på street food og andre oplevelser for både aktører og publikummer.

Nedenstående finder du tidspunkter og et overordnet program for hele weekenden, og vil du vide mere og de enkelte events, kan du finde beskrivelser på www.fredericiacitytriathlon.dk

Torsdag d. 31. august:             

Kl. 17.00-18.30: Kanalsvømning i Frederikskanal

Kanalsvømning i Kanalbyen i Fredericia arrangeret af Fredericia Kajakklub. Her har alle interesserede mulighed for at svømme en tur i de nye kanaler i Kanalbyen ved Lillebælt. Der forventes at deltage omkring 50-70 svømmere.

Kl. 19.00-20.30: MTB City Race

Mountainbikeløb løb for elite, motionister og børn i Fredericia midtby, på havnen og voldanlægget. Start Gasværksgrunden kl. 19.00. Afslutning J.B. Nielsens Plads kl. ca. 20.15. Der er pt- 150 tilmeldte

Fredag d. 1. september:

Kl. 12.00-15.00: Skolekanalsvømning i Frederikskanal

Byens 6. klasser er inviteret til kanalsvømning og derudover deltager tre idrætsklasser fra Ullerupbækskolen, samt elever fra Gymnasiet. Der er pt. 122 tilmeldte.

Lørdag d. 2. september:

Kl. 12.30: Børnetriatlon

Kl. 13.30: DM/Nordisk Mesterskab Aspiranter

Kl. 14.30: DM/Nordisk mesterskab Elite Dame

Kl. 16.00: DM/Nordisk Mesterskab Elite Herre

Søndag d. 3. september:

Kl. 10.00: Nordisk mesterskab på den olympiske distance

Kl. 10.15: Motionstriatlon/stafet

Kl. 15.00: DM og åbent mesterskab Mix Relay

Derudover kan du læse mere og finde nyttig info omkring ruter, trafik med mere på www.fredericiacitytriathlon.dk

Vi regner med stort opbakning fra både deltagere og publikummer og inviterer selvfølgelig også jer til weekendens events.