Jakob Fuglsang vandt det ugelange etapeløb, Critérium du Dauphiné, og ligner for alvor en, der kan være med om de sjove placeringer i Tour de France.

Nummer tre i Tirenno-Adriatico, nummer tre i Amstel Gold Race, nummer to i Fleché Wallonne, vinder af Liége-Bastogne-Liége, vinder af Vuelta Andalucia og senest vinder af Critérium du Dauphiné.

Sådan ser Jakob Fuglsangs meritter ud indtil videre i denne sæson. Det er ganske enkelt imponerende. Selvom en alder på 34 år normalt ikke forbindes med at være på toppen af cykelkarrieren må det i allerhøjeste grad siges at være tilfældet for Jakob Fuglsang.

Fuglsangs problem tidligere i karrieren har formentlig været manglende tro på egne evner. Efter at han for alvor begyndte at få hul på bylden, startende med OL-sølv i 2016, og der tog karrieren for alvor fat.

Året efter vandt han Critérium du Dauphiné for første gang, og det lugtede for alvor af, at Danmark havde en ny etapeløbskonge på vej, som man har hungret lidt efter i en del år. Michael Rasmussen blandede sig i et par år i toppen, og ellers skal vi helt tilbage til Bjarne Riis’ storhedstid for at finde en decideret dansk specialist i etapeløb.

Det helt store problem for Fuglsang har i hele karrieren været, at han ikke har præsteret kontinuerligt på et højt niveau i et tre ugers etapeløb. Karrieren igennem har han leveret fornuftige resultater i et ugers løb, og i de senere år er han gået fra fornuftigt til at levere i den absolutte top i den slags løb.

Den bedste placering Jakob Fuglsang har i en Grand Tour er helt tilbage i 2013, hvor han blev nummer syv i Tour de France. I 2017, da danskeren var spået til at kunne tage en topplacering, udgik han af verdens største cykelløb.

Nu har Fuglsang alletiders chance for at køre en flot placering hjem i en Grand Tour. Chris Froome er ude og det samme er formentlig tilfældet med Tom Dumoulin. Flere af de øvrige kombattanter stiller enten ikke til start eller også er deres formkurve ikke, hvor den skal være. Det slovenske fænomen Primoz Roglic stiller eksempelvis ikke til start, og Vincenzo Nibali gav den fuld gas i Giro d’Italia

Tilbage står Fuglsang overfor ryttere som Mikel Landa, Geraint Thomas, Egan Bernal, Roman Bairdet og Thibaut Pinot. Det er alle ryttere, som Fuglsang skal kunne måle sig med, hvis han vil noget i dette års udgave af Tour de France.

Med den kørsel, som den 34-årig silkeborgenser har vist i år og senest demonstrede i Critérium du Dauphiné, så er det altså nu, der skal trædes store watt og præsteres stort i dette års udgave af Tour de France.

Kom så, Jakob Fuglsang.

http://jyskserviceaps.dk/