Middelfart Kultur & Bibliotek slår dørene op til endnu en sæson med det populære Fælleslæsning, hvor man ikke behøver at forberede sig hjemmefra. Første gang finder sted onsdag den 17. august på KulturØen.

Fælleslæsning er, som navnet antyder, baseret på en fælles læseoplevelse. En læseoplevelse som først finder sted, når vi er samlet, og derfor ikke kræver, at man har læst noget hjemmefra. Litteraturformidler Simon Lund Petersen har udvalgt velegnede tekster, som læses højt på dagen, og så taler vi i fællesskab om vores umiddelbare oplevelse af teksten.

Sådan foregår det

Når vi er samlet, læser Simon den valgte tekst højt. Undervejs i oplæsningen holdes der pauser, og det er her, samtalen om teksten begynder. Nogen har måske et spørgsmål til det, der netop er blevet læst, mens andre kan være blevet mindet om noget, der kan give afsæt for en snak. Fælleslæsningen veksler altså mellem højtlæsning og samtale, hvilket giver tid til fordybelse og personlig indlevelse.

Hvornår er det?

Der er Fælleslæsning to gange i løbet af dette efterår: Onsdag den 17. august og torsdag den 15. december. Begge dage kl. 11-12.

Alle er velkomne til at deltage i Fælleslæsningen, og der kræves ingen særlige forudsætninger. Det er gratis at deltage og det er ikke nødvendigt at have en billet.