En større rokade fandt mandag aften sted internt i den socialdemokratiske gruppe. Udvalgsformænd byttede plads, og flere udvalg har fået helt nye medlemmer. Samtidig har man oprettet en helt ny funktion i gruppen, en kommunalpolitisk ordfører. Steen Wrist får den post og træder dermed ind i gruppeledelsen.

“Først og fremmest er jeg glad og beæret over, at gruppen har valgt mig”, indleder Steen Wrist Ørts, der udover den nye post som kommunalpolitisk ordfører fortsat skal være formand for By- og Planudvalget.

Den nye post får en samlende rolle. ” Jeg bliver en del af gruppeledelsen. Det er jeg både glad og ydmyg over. Det er en stor gruppe med massevis af forskellige kompetencefelter. Vi arbejder godt sammen, så det handler om at vi får koordineret alle ordførerskaber. Herudover er der så nogle lidt mere overordnede emner, som jeg på vegne af gruppen skal være mere kommunikerende på “, forklarer Steen.

Hvorfor har man brug for en kommunalpolitisk ordfører?

“F.eks. når vi igen skal se på budget, der vil vi gerne være tydeligt markeret. Ikke fordi vi vil have mere, for vi har en god fordeling af tingene nu – men vi vil gerne fortælle hvilke dele vi særligt har arbejdet får. Vi har også brug for at fortælle hvad vi gør”.

Er rollen i virkeligheden et led i, at I nu skal til at bruge jeres 13 mandater til at stemme tingene hjem?

“Det er ikke fordi vi skal til at bruge flertallet til at stemme ting igennem, bestemt ikke. Vi skal holde fast i det brede samarbejde. Vi er meget optaget af ikke at lave blokpolitik. Det ville være nemt, men det tjener ikke nogen”, slår Steen fast.

“Jeg tror borgere, kommende borgere og erhvervsliv kigger ind i, at man kan regne med det der sker”, siger Steen.

“Man hører tit folk sige, at vi er så enige. Det brede samarbejde er altså succesen bag store dele af Fredericias udvikling, men derfor kan vi godt øve os lidt mere i at fortælle, hvorfor vi hver især går med i de forskellige beslutninger og hvordan vi ender på de brede aftaler”, forklarer han.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer