Ryes Kaserne afholdt lørdag et velbesøgt åbent hus-arrangement, hvor pårørende til værnepligtige, ansatte på kasernen og andre interesserede lagde vejen forbi.

Ryes Kaserne er normalt et lukket sted, hvor man kun bliver lukket ind af portvagten, hvis man har en forudgående aftale og i den forbindelse skal man lade sig registrere.

Oberst Henrik Graven læste programmet op. (Foto: AVISEN)

Aftaler og registrering var der ikke noget af lørdag. Porten var åbnet op, og inde bag de normalt lukkede døre blev Ryes Kaserne vist frem fra klokken 09:30 og frem til klokken 15:00, hvor porten igen blev lukket for folk udefra.

Oberst Henrik Graven Nielsen lagde ud med at byde velkommen, da han trådte op på en kampvogn og tog ordet, hvor han startede med at konstatere:

– Vi har sat kryds i bestillingen ved det vi kalder godt vejr, og det hjælper til, at vi får en god dag, konstaterede han med et smil på læben.

De klassiske kommandoer blev vist frem til de fremmødte. (Foto: AVISEN)

Henrik Graven kom efterfølgende med praktiske informationer såsom, at der er omkring 800 ansatte på kasernen.

– Det er alt lige fra de værnepligtige, der har pårørende med sig i dag, til de profesionelle soldater, der indsættes, hvor politikerne finder det nødvendigt, sagde obersten.

Foruden de folk, der normalt hører til på kasernen, var der blandt andet også repæsentanter fra politiet og Beredskabsstyrelsen, og det var også muligt at høre nærmere om Forsvarets Dag, hvis man har den alder.

Køretøjerne var fundet frem til åbent hus-arrangementet. (Foto: AVISEN)

Programmet til arrangementet bestod af det, der blev kaldt “tidsstyrede aktiviteter”. Det var de værnepligtige, der stod den del. Det indebar, at de lavede stueeftersyn og kampdemonstration som de laver til dagligt. Det fik de værnepligtiges pårørende og andre interesserede muligheden for at se. Der blev også skudt med løst krudt, og der var forskellige steder opstillet kampkøretøjer, som ikke måtte blive fotograferet af gæsterne.