Forside Danmark Runge: Uffe Elbæk som ny statsminister?

Runge: Uffe Elbæk som ny statsminister?

DEL
Uffe Elbæk Foto: Steen Brogaard

Mange har gennem hele Alternativets levetid kaldt dem for idealister uden sans for virkeligheden. De har været klassens nye drenge og har haft meget at lære. Efter en periode i Folketinget er Alternativet og Uffe Elbæk nu klar til at gå efter Statsministeriet.

Det må da være løgn. Det var min første tanke da jeg hørte, at Uffe Elbæk vil være statsminister. Uffe Elbæk er på mange måder en karakteristisk person, og han har da også ministererfaring – men derfra til at være Statsminister for Danmark er der langt.

Alternativet er meget idealistiske. Deres partiprogram bygger på det ideelle Danmark hvis midlerne var ubegrænsede. Der er blandt andet 30-timers arbejdsuge og kødfri dage. De grønne alternativister har klare mål for deres ideelle stat – men helt objektivt er der lang vej til at Alternativets mål kan blive virkelighed.

Men der er noget forfriskende og nyt i Alternativet. Hele fortællingen om, at man skal vælges for sin politik og ikke sin partifarve er opløftende.

At det skal være slut med at stemme ‘rødt’ eller ‘blåt’, men at man nu stemmer på den politik man bedst kan lide. Uffe Elbæk har startet en ny tankegang – eller i hvert fald italesat en ny tankegang.

Det er en tankegang hvor man kan lave politik til højre og til venstre. Man bliver vurderet for indholdet fremfor indpakningen. Det må jo i bund og grund være det politik skal handle om.

Men når Uffe Elbæk vil være statminister må det næsten være et mediestunt fremfor virkelighed. Debatten han har rejst er vigtigt, men benægtelsen af mandaternes lov spænder ben for den idealistiske Uffe. For det er, om Alternativet vil det eller ej, den med 90 mandater bag sig der laver politikken.

Men det helt store spørgsmål er om vælgerne bakker op om Uffe Elbæk som statsminister? Tiden må vise om Uffe er for alternativ – eller om han ender med at pege på Lars Løkke eller Mette Frederiksen når valget er overstået.

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/ Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk
DEL