Kultur er noget man ofte kommer til at tage for givet – eller, det er i hvert fald tilfældet for undertegnede. Men når kulturen fra den ene dag til den anden ikke længere er tilgængelig, så går det op for dig hvor meget det egentlig betyder.

Sport har i mange år været mit go to når det kommer til kultur. Jeg har set næsten alle håndboldkampe som Fredericia HK’s herrer har spillet i de seneste år – og ja, jeg har taget det meget for givet. Jeg har selvfølgelig nydt at være til stede, mærke stemningen og følge med i kampene, men hvor meget det egentlig betyder finder man først ud af, når man kommer på afstand.

Nu er jeg på afstand. Jeg er i Belgien, hvor min eneste måde at se håndbold på er når der bliver vist noget i TV. Men som det så oftest er, så er det bare bedre live. Jeg savner stemningen, fankulturen og alt der ellers følger med. Men det vidste jeg på forhånd, at jeg skulle give afkald på.

Jeg tog til et nyt land med et håb om at besøge museer, biografer, koncerter og andet. Det var også muligt i de første uger, men der var der nok at se til med nyt arbejde, ny by, nye venner og udforskningen af Bruxelles. Vejret var godt, så det var ikke til at gå på museumstur.

Men det fortryder jeg nu. For med ét lukkede den belgiske regering ned. Alt er lukket. Ikke bare begrænset i deltagerantal og andet. Nej, der er helt lukket.

Det er her man finder ud af hvor meget man savner at være til stede. At gå rundt på et museum, selvom folk der kender mig nok godt ved, at det ikke er mit foretrukne go to – men det kan noget. Det giver indsigt, det giver fordybelse og stof til eftertanke.

Og det er netop hvad kultur kan. Det kan give stof til eftertanke. Det kan give tiltrængte pauser fra hverdagen. Det kan give indsigt i de store historiske begivenheder. Kultur kan så meget, som vi ikke husker at værdsætte nok i hverdagen.

Jeg tror, at det er gået op for mange her under Corona, at kultur betyder mere end vi lige gik og troede. Det er derfor også vigtigt, at der bliver bakket op om kulturen, for ellers forsvinder den. Jeg ville ønske, at jeg kunne tage i biografen, til koncerter og på museum. Men det må jeg vente med.

Hjemme i Danmark har I muligheden. Godt nok er der restriktioner og andet, men så længe muligheden er der, så skal I gribe den mulighed. Vi skal støtte vores kulturliv, ligesom vi skal støtte de lokale forretninger og restauranter. Gør brug af kulturen, ellers er den der ikke når du kommer til at savne den.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer