Forside Erhverv Runge: Hvad bliver 2019 for et politisk år i Fredericia?

Runge: Hvad bliver 2019 for et politisk år i Fredericia?

DEL

I min afrunding på det forgangne år rundede jeg de to politiske sager der stak mest ud. Netop disse to sager kommer vi helt sikkert til at høre om igen i 2019, men hvad kan vi ellers forvente af vores folkevalgte byrådspolitikere det kommende år?

Først skal vi lige huske at stoppe op, og ønske Bente Ankersen, eller måske nærmere Bente (A)nkersen stort tillykke igen. For 25 år siden blev hun for første gang valgt ind for Socialdemokratiet. Hun ser tilbage på en god tid – og så får hun stor ros af nuværende og tidligere kollegaer og borgmestre.

Fredningen af Treldeskovene og jobcenterundersøgelsen er to meget faste punkter på dagsordenen i løbet af det år der netop er startet. Borgmester Jacob Bjerregaard løftede i hans afrunding på året også sløret for noget af det vi kan forvente os i 2019.

Det helt store punkt for Borgmesteren, som han lovede at vi skulle tale meget om i foråret 2019, er den temperaturmåling af folkeskolen der kommer til at finde sted. En temperaturmåling der er hilst velkommen hos Fredericia Lærerkreds – og en temperaturmåling der skal give et indblik i hvordan det egentlig står til på børne- og fritidsområdet, særligt fokuseret på folkeskolen.

”Folkeskolen skal igen være det naturlige førstevalg for byens børn”, lød det fra Jacob Bjerregaard. Hos Venstre hed temperaturmålingen forud for budgetforhandlingerne en task-force, men om man kalder det temperaturmåling eller task-force er for Peder Tind lige meget.

Undersøgelsen har stået højt på ønskelisten mange steder – og nu kommer der, hvis alt går vel, en fuldstændig gennemarbejdet undersøgelse, hvor både lærere, ledere, elever og forældre bliver hørt. Et realistisk indblik i folkeskolen, der skal give Børne- og Skoleudvalget, og sidenhen hele Fredericia Byråd, idéer og tanker til hvordan man når Borgmesterens mål om, at folkeskolen skal være førstevalget.

Virksomheder der flytter til Fredericia. Historierne for de seneste år er mange, de tæller gigantiske virksomheder som Google, DLG, og senest kom meldingen om LeasePlan (nu CarNext), der flytter til byen. Borgmesteren lovede, at vi også i 2019 kommer til at tale om dette emne. Hvorfor flytter så mange virksomheder hertil? Grundende er mange – og det skal vi være glade for. Virksomhederne skaber jobs, jobs skaber muligheder for mennesker. Det giver også flere tilflyttere, der kommer til byen og får et indblik i den unikke historie og de virkelig flotte naturrammer der omkranser os.

2019 bliver uden tvivl også et valgenes år. Det ene valg er der dato for: D. 29. maj skal vi stemme til Europaparlamentet, og på et tidspunkt skal Statsminister Lars Løkke Rasmussen også udskrive et folketingsvalg. Sidstnævnte valg kan komme når som helst, og det har da også fået de lokale kandidater på dupperne. Gaderne bliver travet tynde, nogen for at dele flyers ud – og sågar en der inviterede en historiker med for at lære endnu mere om byen.

Gymnasierne og erhvervsskolerne bliver besøgt – og der bliver skrevet læserbreve i store mængder. Det kan kun glæde en politisk nørd som mig, at følge med i hvordan de forskellige agerer.

Selv har jeg haft fornøjelsen af at komme næsten hele vejen rundt hos alle partier – politikerne stiller velvilligt op til interviews på alle tider af døgnet, sågar i deres ferier. Alle har de det samme mål: At blive valgt til Folketinget.

Lige nu er det kun Susanne Eilersen, der er så heldig, og dygtig om man vil, at sidde derinde – men hvem ved, måske har Fredericia snart mange folketingsmedlemmer? Mulighederne er der, og selv spår jeg da to medlemmer i Folketinget med tilknytning hertil byen efter næste valg.

Hvad tror I, at 2019 bliver for et politisk år i vores dejlige by?

Må først køre i Uge 2
Annonce
DEL