Natten til tirsdag landede statsministeren en aftale for genåbningen af Danmark. Det er en aftale der er indgået med 9 ud af 10 af Folketingets partier, et imponerende håndværk af statsministeren, når man ser på de mange forskellige krav der var inden forhandlingerne. Det er en meget langsigtet plan – men nu er der konkrete datoer på bordet.

– Det er et imponerende håndværk, at Mette Frederiksen har kunnet samle alle partier, med undtagelse af Nye Borgerlige. Forud for forhandlingerne var der en række krav fra de forskellige partier, der så ud til at være meget svære at imødekomme tilfredsstillende for alle parter. Men det er lykkedes for statsministeren, der med et stort smil kunne præsentere den fælles aftale, siger Matthias Runge Madsen, politisk journalist, AVISEN.nu.

– Coronapasset bliver afgørende for Danmarks genåbning. Det er en ordning der møder kritik flere steder fra, men samtidig en ordning der har åbnet muligheden for, at Folketingets partier kunne lande en aftale. Jakob Ellemann-Jensen førte idéen til bordet, men han havde nok ikke forestillet sig, at det ville blive brugt i så stor stil, som det blev tilfældet. Coronapasset må ikke forveksles med et vaccinepas. Coronapasset vil også være grønt med negativ test eller et nyligt overstået sygdomsforløb, fortsætter han.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer