23-årig Rune Andersen er i gang med sin tredje sæson i Fredericia Håndboldklub. Fredericia AVISEN har mødtes med Rune til en snak om de tre første år i byens håndboldklub, hvordan udviklingen har været og meget andet.

Rune og jeg har aftalt at mødes på Kurt’s Kaffebar. Det er under 100 meter væk fra Runes bopæl i Gothersgade, hvor han har boet lige siden han skiftede til FHK.

Inden Rune og jeg for alvor går i gang snakkede vi om lørdagens kamp i Køge. Vi var begge enige om, at det var en mærkelig oplevelse, hvor FHK dog trods svingende spil endte med at hive en kneben sejr i land, selvom det ikke burde have været så tæt, som det blev.

Efter lidt snak frem og tilbage bad jeg Rune sætte ord på de tre første år i FHK.

“Det har været fedt, jeg har nydt det. Vi har et fedt sammenhold på og udenfor banen, hvilket er rigtig dejligt at være en del af,” indleder Rune, som også har fundet sig godt til rette i 7000 Fredericia personligt.

“Jeg kan godt lid at være her i byen. Der er tit mange mange mennesker i gaden, og der er mange steder, som man kan besøge. Vi er også ofte her på Kurt’s Kaffebar, som vi sætter pris på,” fortæller Rune.

Naboerne til Rune Andersen midt i Gothersgade er også alle holdkammerater. Det er med til at give det hele yderligere et pift for ham.

“Det er fantastisk. Det at bo så tæt på holdkammeraterne gjorde også, at jeg faldt godt til, da jeg kom. Nu er Rune Schrøder kommet i år, og det gjorde det også nemmere for ham at falde ind,” forklarer Rune.

Fra nervøs til at blive mere sikker

Rune Andersen kom som ung og uprøvet til FHK, efter at have været i periferien af HC Midtjyllands ligahold. Nu er han et sikkert kort på FHK-mandskabet.

“Det er gået den rigtige vej alle årene. Jeg var uprøvet, da jeg kom. Jeg havde ikke rigtig fået spilletid i ligaen. Den første halvsæson var jeg nervøs, men jeg føler, at jeg kan bidrage med noget nu,” siger Rune og kommer ind på sin rolle på holdet:

“Jeg er blevet en vigtig del af forsvaret, og det jeg er blevet bedre til at tage mere ansvar. Jeg skal arbejde med at tage mere ansvar i angrebet. Mentalt var jeg uprøvet, da jeg kom hertil, men jeg er blevet mere sikker også.”

Presset i FHK

Fredericia er en hæderkronet håndboldby med store traditioner. Det giver et forventningspres, hvis man samtidig også kigger på FHKs 2020-plan.

“Det er fedt at spille, når der er pres, ellers ville jeg ikke spille håndbold. Det der er anderledes i år, i forhold til de to første år, er   vi i de to første kunne slippe afsted med at tabe. I år skal vi helst vinde samtlige kampe, og det stiller andre krav til os,” fortæller Rune.

Udover er nøk op sportsligt er der også sket andre ting op til den igangværende sæson. thansen Arena blev indviet i en ny, moderne form og det har givet det hele et ekstra skridt op.

“I år har vi taget et skridt op på alle parameter. Det er jeg glad for at være en del af, især det med hallen. Det er helt vildt at spille foran 1.500-2.000 tilskuere hver gang. Det er der ikke mange, der kan matche,” forklarer Rune og kommer ind på åbningskampen mod HEI, der skulle indvie den renoverede aren:

“Der var sommerfugle i maven, det kan man ikke komme udenom. Det er fedt at alle støtter os, og er i ryggen på. Det samme med Ultras, der altid er der talstærkt. Det er med til at give os noget mere.”

Op til sæsonen kom der flere markante skikkelser til FHK, og de er ved at have fundet deres roller i klubben.

“De nye begynder stille og roligt at blive spillet ind. Især i forsvaret har vi stået godt. Nu skal vi have spillet angrebet sammen, og som man kan se på nogle af resultere, skal vi have lavet nogle flere mål,” forklarer Rune, som blev bedt om at pege på den største oplevelse i FHK personligt:

“Jeg håber det bliver oprykning,” siger Rune med et smil og fortsætter: “Jeg var glad, da jeg blev forlænget med to år mere. Det viste, at jeg havde præsteret, og de gerne ville have jeg fortsat var en del af 2020-planen. Det er jeg stolt af.”

thansen-arbejde og fjernstudie

Rune har i hele sin tid i FHK arbejdet hos thansen, men i sommer fik han endnu en kasket på, da han startede på læreruddannelsen på fjernstudie.

Selv havde jeg ikke hørt om den mulighed. Rune fortalte sidenhen, at Lasse Folkmann, som er træner for FHKs 2. divisionshold, fortalte Rune om det og han på den måde havde hørt om det.

“Jeg er rigtig glad for det. Det kræver en masse selvdisciplin, men det fungerer okay. Jeg tilhører en studiegruppe, hvor vi mødes torsdag og lørdag i hver anden uge,” siger Rune og kommer ind på det at arbejde i thansen:

“Det er at fedt at være en del af det blå team i kundeservice. Det er også fedt at møde andre mennesker, og at de følger med i vores håndbold. Mange fra kundeservice kommer og ser vores kampe, og det giver et fedt sammenhold på jobbet.”

På sigt kunne Rune godt tænke sig at komme til at leve af håndbolden, og luftede blandt andet drømme om at spille i Spanien eller Frankrig, men først har en mission i Fredericia.

“Jeg vil gerne være med til at få Fredericia i ligaen. Det må også give noget selvtillid hvis chancen byder sig, så kan det være, at jeg siger ja om et par år,”

Forskellen på købestærke midtjyder og FHK

Rune Andersen kom til FHK fra HC Midtjylland. I Runes sidste tid i klubben begyndte det for alvor at komme til med store stjerner, blandt andet den tidligere tyske verdensmester, Pascal Hens.

HC Midtjylland endte med at gå konkurs, og startede op i denne sæson i 2. division.

“Jeg snakkede lidt med en, der var i den gamle bestyrelse. Nu kan jeg se, at de er i toppen af 2. divison og har stablet et nyt projekt på benene,” konstaterer Rune, der ikke har de store følelser for HC Midtjylland:

“Jeg har spillede i klubben siden jeg var U14, men jeg vil sige, at da det blev en købeklub røg der lidt af det. Vi havde en god årgang med dem på min alder og årgangen yngre end os, som man kunne have bygget noget op omkring. Nu er de spredt over hele landet,” fortæller Rune.

På falderebet kunne jeg ikke lade vær. Jeg spurgte Rune om, hvordan han så så på FHKs politik, hvor der op til denne sæson er købt markant ind, ligesom hans barndomsklub HC Midtjylland gjorde det.

“Vi gør det på en anden måde, hvor vi satser på lidt yngre kræfter. Vi henter spillere hjem, der tidligere har spillet her. Det er fedt for dem i byen at vide, at ham her har spillet i hallen siden han var 5-6 år,” lyder det fra Rune Andersen.

skal køre indtil 6.december
Annonce